<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=218451" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Американец с...

САЩ избягват най-тежките санкции срещу Русия – Защо?

25 Февруари 2024
0 341

САЩ избягват най-тежките санкции срещу Русия – Защо? В петък американският президент Джо Байдън обяви нов пакет от 500 санкции срещу Руската федерация. Според анализ на агенция Bloomberg Щатите не налагат най-тежките мерки, останали в арсенала, тъй като въвеждането им може да подкопае световната икономика.

Списъкът от 200 страници на съоръжения, базирани в Русия, Обединените арабски емирства, Китай и други страни, е най-големият пакет от финансови ограничения след руско нахлуване в Украйна.

Русия ще понесе 500 нови санкции от САЩ

Изданието обелязва, че компаниите и секторите, които не са включени в този списък, са не по-малко забележими. Става дума за металургичния сектор, енергетиката, както и вторични санкции срещу банките.

САЩ избягват най-тежките санкции срещу Русия &#8211; Защо?

“Тази предпазливост показва, че въпреки всички приказки на Байдън за санкции, неговият екип не е готов да преследва потоци от приходи от страх да не предизвикат мащабни сътресения, които биха могли да се отразят върху икономиката на САЩ”. Това коментира изданието. А според експертите тези мерки действително биха навредили на руската икономика.

Байдън забърка скандал – записаха го да обижда Путин

Според изданието възможните цели при по-твърд подход включват чуждестранни банки, които помагат на Русия да купи технологии и материали, от които се нуждае, за да продължи войната си. Както и търговия с обогатен уран и метали, като алуминий и никел. САЩ биха могли също така да конфискуват и разпределят замразени руски суверенни активи. Всички тези мерки носят значителни рискове. 

САЩ избягват най-тежките санкции срещу Русия – Защо?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции