<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=218492" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Уникална поб...

Иранка стана “Мис Германия” (видео)

26 Февруари 2024
0 1906

Иранка стана “Мис Германия”. Победата на 39-годишната Апаме Шонауер даде надежда на едни, но разгневи други.

Шонауер пребори осналите 8 състезателки в конкурса, в който бяха подадени близо 15 000 кандидатури. Акцентът на нейното участие е подкрепата на млади жени с мигрантски произход. Тя има за цел да използва короната си, за да се застъпва за непривилегировани и потиснати жени, особено тези от Иран. Нейното мото е „никога не се предавай“.

Иранка стана &#8220;Мис Германия&#8221; (видео)
Снимка:

Победата вдъхнови не само жени с подобен произход, но и всички, които се стремят да предефинират нормите на конкурсите за красота.

Тази година на състезанието липсваше възрастова граница, което позволи и участието на Апаме. Това допълнително подчерта стремежа към промяна на подобни състезания.

Ето коя красавица стана Мис България 2023 (видео)

Шонауер е майка на две деца и работи като архитект. Родом е от Иран, но отива да живее в Берлин на шестгодишна възраст и се жени за германец.

Макар и лично постижение, короната носи със себе си тежестта на очакванията и надеждата за продължаващ напредък в индустрията на конкурсите за красота и извън нея. 

Победата на иранката има голям отзук. Редица коментираха, че е похвално, че тазгодишното издание на конкурса не се фокусира върху външния вид, а върху личността. Други пък смятат, че в подобни конкурси не трябва да бъдат намесени политически убеждения.

Видео: Instagram / @missgermany_official

Иранка стана “Мис Германия”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • коко

    26 Февруари 2024

    и кво и е хубавото на тази госпожа? То4но пък в Германия...

Реакции