<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=218620" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Градев с остри думи и предложение кой може да оправи БФС

27 Февруари 2024
0 67

Градев с остри думи и предложение кой може да оправи БФС. Адвокатът по спортно право Георги Градев призова за обединение около Стилиян Петров за президент на БФС.

Георги Градев към БФС: Време е да се омитате от Бояна с 200 км/ч (видео)

В пост във Facebook той се обърна към всички кандидати за поста начело на футболната ни централа. “Призовавам всички да се вземат в ръце, да се осъзнаят какво правят и какви са им възможностите и да седнем на една маса преди четвъртък и да издигнем една обща кандидатура, която да ОБЕДИНИ И ПОВЕДЕ българския футбол. Има само един достоен човек, който може да оправи българския футбол сега и той се казва Стилиян Петров“, написа Градев.

Той отправи и сериозни критики към останалите кандидати. „Крайно време е да си отворя устата, защото съм в потрес от този пошъл театър, който останалите кандидати за президент на Български футболен съюз разиграват пред хората. Срещу мен са излезли потресаващи фигури, които се криха като мишки до онзи ден и никакви ги нямаше, когато трябваше да защитим изключените клубове пред ММС и да върнем мача с Унгария в София и да отворим стадиона за хората”, пише още Градев.

Нападки

Според него с изключение на Бербатов, нито един от останалите кандидати не е посмял да каже една лоша дума за управлението на статуквото преди оставката на лицето Борислав Михайлов. “Къде бяхте досега? А, да, или ви нямаше на футболната карта (за някой си Манол), или хвалехте царя слънце и направо работихте за него (Гонзо, Касабов, Крушарски и Фатмака)! Жалка история! Тръгнали да оправят футбола сега! Няма как да направим нов бардак със стари шантонерки – аватари на статуквото!

Касабов – роден 1955 г.

Крушарски – роден 1957 г.

Фатмака – роден 1963 г.

Манол – роден 1964 г.

Да не бъркате НОИ с БФС?

Навъдиха се някакви футболни номади, които обикалят страната, за да се запознаят с хората, с които аз работя вече 20 години всеки ден. Не е уважение да се срещнеш с клубовете веднъж преди избори, ако не говориш с тях всеки друг ден и не си даваш телефонния номер”, добави той.

Според Касабов нито един от останалите кандидати няма щаб (офис), където да приеме и изслуша клубовете и специалистите. Нито един от останалите кандидати няма постижение като ръководител на спортна федерация. “Гонзо, Касабов, Крушарски и някой си Манол даже нямат екип. Гонзо го пази областния ръководител в Бургас да не му връчат учебник за 8-и клас. Явно ползва ресурсите на БФС. Касабов само ходи да гледа мачове. Той не говори за програма. Манол някой си ходи с един журналист до него и говори така, сякаш знаем кой е и има къде да му прочетем програмата”, пише още той.

Градев с остри думи и предложение кой може да оправи БФС

Въпроси и лъжливи отговори

“С кого ще управлявате в ИК, господа? Къде са ви публикувани програмите? Кога ще направим публичен дебат с вас по проблемите на българския футбол?”, попита Градев.

Според него Крушарски ни забавлява с поведението си в стил Батето ежедневно. “Много ми идва ретро. Не плаща заплати редовно и се бърка в работата на треньорите и директора, но ще управлява БФС! Той така утре може да каже на Илиан Илиев и Здравко Здравков кой да пази на националния отбор! Гонзо бил завършил 22-ра гимназия в София през 1994 г. Как? Та той дойде в София през 1997 г.! На 28.11.2001 г., пред Слави Трифонов, Гонзо заяви, че е учил само до 8-и клас. Сега имаме кандидат със съмнителна диплома за средно образование. Това сериозно ли е? Гонзо беше директор на националния отбор, записал най-големият срам в историята на българския футбол!”, добави той.

Накрая Градев се обърна и към Бербатов: “А какъв е зорът на Бербатов да е президент на всяка цена? Ако той спечели, кой ще общува с хората утре? Той ли? На кой номер да му се обадят? Кой ще води експертните разговори с държавата, общините и чуждестранните институции? Човек трябва да е наясно с възможностите си и да отстъпи, когато има по-добри от него“.

Градев с остри думи и предложение кой може да оправи БФС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции