<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=218689" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вандали вилн...

Съседи се сбиха заради незаконен котел за парно в избените помещения (видео)

28 Февруари 2024
0 185

Съседи се сбиха заради незаконен котел за парно в избените помещения, показва репортаж на NOVA. А причината за недоволството – от вентилацията на баните на други живеещи излиза дим, миризма на пушек се носи и по цялото стълбище. Уви, институциите също не помагат.

Блокът се намира в русенския квартал „Чародейка”. Съседите разказват, че има продупчен панел на първия етаж, за да стигне инсталацията до апартамента на въпросния съсед.

 „Основният проблем, според нас, е, че има дълъг хоризонтален път от кюнци, където димните газове се охлаждат и не могат да поемат нагоре. Трябва да преминат 8 етажа по комините. Задържат се тежките газове и влизат в баните и холовете на всеки”, каза съсед.

Съседи се сбиха заради незаконен котел за парно в избените помещения (видео)

Напрежението сред съседите ескалира, стигало се е дори до бой, казват те.

От общината в Русе твърдят, че е направена проверка, образувана е административна преписка по препоръка на РДНСК, които казват, че котелът е незаконен строеж. Издадена е заповед на кмета за премахването му. Тази заповед обаче е обжалвана от собственика. Очаква се решението на административния съд. Ако и то не е в полза на живеещите в блока, те ще търсят решение по частен съдебен път.

Крайно време е да се научим, че живеем в общество и това изисква съобразяване с някакви закони, правилна и норми. Сред тях и да не пречим на останалите в същото това общество. Надяваме се медийната намеса в случая да помогне на жителите на блока да се справят с проблема.
Сигнализирайте ни за подобни абсурди на gospodari.com.

Съседи се сбиха заради незаконен котел за парно в избените помещения

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции