<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=218804" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Младеж остан...

Изглежда, че “Червеният пират” разширява дейността си (видео)

29 Февруари 2024
0 275

Изглежда, че “Червеният пират” разширява дейността си. Прокуратурата в Сливен разследва заплахи, потенциално свързани с човека, който МВР подозира, че изпраща имейли на магистрати и политици .

Кметове и бизнесмени в Сливенско за получили заплахи за живота си. Счита се, че зад тях най-вероятно седи “Червения пират”, съобщава bTV.

Говорителят на Районната прокуратура Венета Добрева заяви, че в Сливен тече досъдебно производство. „То е образувано за отправени заплахи за убийство срещу длъжностни лица, за което се предвижда лишаване от свобода до шест години“.

Заплахите датират от август 2023 г., посочи тя, като се касае за над 10 лица – представители на обществеността, държавни служители и дори служители на реда. Тя твърди, че към момента продължават да постъпват сигнали за закани срещу магистрати.

Изглежда, че &#8220;Червеният пират&#8221; разширява дейността си (видео)
Снимка:  Wikimedia Commons | License details

Според ГДБОП скитник “Червеният пират” е отговорен за всички заплахи към Цариградска (видео)

„Почеркът на извършителя е характерен. Той използва различни мейл адреси и различни псевдоними. Заканите са свързани с убийство и причиняване на телесни увреждания – от този род. Първоначалните заплахи са подписани от т.нар. „Червен пират“. Вече има насоки относно самоличността му, но не мога да дам повече конкретика“, коментира Добрева.

Председателят на Общинския съвет в Сливен Димитър Митев е един от потърпевшите.

„Получих заплахи на 19 февруари. Те бяха общо 11, като след това не е имало други съобщения. Езикът беше нецензурен. Естествено, имаше и заплаха за убийство. Но беше много смущаващо, че той знаеше, че аз имам син. Заплахата гласеше: „Ще ти отрежа ушите – на теб и на твоя син“, сподели Митев.

Той е категоричен, че явно този човек е психично болен и познава добре хората, които заплашва. Според него липсата на разследване е „лош сигнал към младите хора, които ще решат, че могат безнаказано да заплашват останалите, когато не са доволни от живота си”.

Коментарът на “Господарите”

Директорът на ГДБОП главен комисар Явор Серафимов само преди два дена заяви, че скитник под псевдонима “Червения пират” стои зад всички заплахи към съдия Цариградска. Той заплашвал и други високопоставени личности. Сега излиза, че той таргетира и други хора на недотолкова високи постове. Дали личността на въпросния “пират” е плод на въображението на някой изкусен мошеник, с цел да се замаскира истината, или той в действителност същестува и е опасен, предстои да разберем.

Изглежда, че “Червеният пират” разширява дейността си

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции