<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=218814" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Профилната с...

Телефонът на ученичка бе разпространен в онлайн групи с порнографско съдържание (видео)

29 Февруари 2024
0 894

Телефонът на ученичка бе разпространен в онлайн групи с порнографско съдържание. 18-годишната Стефани Иванова е станала жертва на онлайн тормоз, разказва NOVA.

Разпространяват фалшиви голи снимки на участничка в конкурс за красота в Русе (видео)

Контактът на ученичката е публикуван в Telegram група със съобщение, че на него желаещите може да открият сексуални услуги срещу заплащане. Така от няколко дни насам момичето получава десетки нежелани съобщения и обаждания.

В събота съобщения по Viber започнали да пристигат на телефона на Стефани пред 10 минути „Момчета ми пишеха за сексуални услуги, каквито аз не предлагам. Така разбрах какво се случва”, разказва потърпевшата. 

Снимката ѝ е била открадната от профила ѝ във Viber. Тя няма идея кой би могъл да направи това. Ученичката се е обърнала към ГДБОП. „Оттам ми казаха, че няма как да ми помогнат и мога само да блокирам всеки, който ми се обади”, разказа Стефани.

„За съжаление, това не е единичен случай. Не е безсмислено предложението да блокира номерата. Но за мен разговорът е доста по-сериозен в посока това как я подкрепят институциите. Ние като Център за безопасен интернет можем да помогнем. Призовавам я да ни пише или да се обади на телефон 124 123, за да може да ѝ съдействаме, да опишем този случай. Ние работим с „Киберсигурност” и ГДБОП и ще предадем сигнала”, каза Яна Алексиева от Националния център за безопасен интернет. По думите ѝ, след подаване на писмен сигнал с помощта на Центъра, ще започне разследване заради разпространението на лични данни.

Телефонът на ученичка бе разпространен в онлайн групи с порнографско съдържание (видео)
снимка: NOVA

Коментарът на “Господарите”

Ние от “Господарите” сме запознати с тези групи и знаем, че те са създадени с цел унижение на нежния пол. В подобни групи представителите на мъжкия пол се пресмиват на жените, излагат ги, тормозят ги и откровено се гаврят с тях. И държим да кажем, че сме твърдо против тях и се борим срещу такъв тип съдържание! Не разбираме обаче защо институциите затварят очите си за националния тормоз, който се упражнява онлайн? Групите продължават да се разрастват, мъжете да споделят истории, лични снимки, а ГДБОП отговарят единствено с “повдигане на рамене”. Докога? Докато не се случи нещо фатално? Ядосани сме и искаме адекватно отношение спрямо този тормоз! Нека спре! ГДБОП, свършете работата си най-накрая! Всички сме наясно какво се случва в Telegram, време е да задържите, глобите и прекратите тази дейност!

Телефонът на ученичка бе разпространен в онлайн групи с порнографско съдържание (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции