<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=218943" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Денков и Тага...

Денков разясни какво се случва след оставката му (видео)

01 Март 2024
0 178

Денков разясни какво се случва след оставката му на брифинг в парламента след месечния блиц контрол.

По време на въпросите към министър-председателя стана ясно, че той и вицепремиерът Мария Габриел все още не са обсъждали помежду си оценката за работата на министрите в кабинета, но това предстои “до няколко дни”. Денков потвърди, че още преди месец е приключил работата по неговата оценка за министри. Все още очаква тази на Габриел обаче. За което премиерът заяви, че я разбира.

“Разбирам я. На нея ѝ трябва време да влезе в дълбочина, да проведе разговори с всеки един министър и да може да си състави мнение дали ще може да работи с този човек и след ротацията. Аз нямах този лукс”, напомни Денков.

По повод очертания от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов срок за договаряне за ротацията, според който на 8 март вече трябва да бъде известно дали ще има правителство или избори 2 в 1, Денков коментира, че според него преговорите ще отнемат повече от два дни, и изрази надежда, че ще бъде осигурен по-дълъг период за разговори, за да може преговорните екипи да огледат двата документа и да прецизират текстовете, по които има нужда от съгласие.

Денков и Тагарев заявиха, че България няма намерение да изпраща войски в Украйна

Денков разясни какво се случва след оставката му (видео)
Снимка: Христо Касабов/БТА (ЕК)

“Трябва да влезем в режим на преговори. Това не може да се случи за два дни. Надявам се този период да бъде осигурен, за да може двата екипа да седнат, да прегледат документите и да намерят допирни точки. Тогава ще видим какъв ще бъде крайният резултат. Това ще отнеме време, имайте търпение”, подчерта Денков. Той обясни, че кабинетът може да продължи работа и в оставка.

“На 6 март подавам оставка. С нея обаче кабинетът не спира да работи”, увери Николай Денков, като уточни, че той може да работи и в оставка. Това заяви премиерът Николай Денков на извънреден брифинг в парламента в петък.

Неформално споразумение: Денков и Габриел сами да се разберат за ротацията (видео)

“Датата 6 март е фиксирана, защото кабинетът беше съставен на 6 юни. По уговорка 9-те месеца изтичат на тази дата. Затова аз спазвам ангажимента си. По Конституция изпращам писмено моята оставка от МС към НС на 6 март, след което Народното събрание трябва да реши кога да я включи в дневния ред. Докато бъде обсъдена, правителството работи”, посочи Денков.

“Остава да се съберем и да обсъдим кои министри да бъдат сменени”, сподели Денков. Той увери, че няма нищо драматично преди ротацията. Премиерът заяви, че има добър диалог с Мария Габриел и тя трябва да се чувства уверена за решенията, които ще взима.

Денков разясни какво се случва след оставката му

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции