<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=218950" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов дели ...

Заради незаконни текстове, приети от кабинета на Борисов: Съдът забрани “легналите полицаи”

01 Март 2024
0 1000

Заради незаконни текстове, приети от кабинета на Борисов: Съдът забрани “легналите полицаи”. Върховният административен съд е отменил окончателно текстове от наредба от 2012 г. за условията за изграждане или монтиране на т.нар. “легнали полицаи”, съобщават от ведомството.

Наредбата, оказала се незаконна е издадена от тогавашния регионален министър Росен Плевнелиев и колегата му от МВР Цветан Цветанов – от първия кабинет на Борисов.

Заради незаконни текстове, приети от кабинета на Борисов: Съдът забрани &#8220;легналите полицаи&#8221;

Наредбата засяга всички “отклонения и препятствия, разположени напречно на платното за движение; напречни пътни маркировки; ситуационни изменения и препятствия; стеснения на платното за движение; други средства за намаляване на скоростта; комбинации от средствата”.

Глобяват жители на софийско село – монтирали сами “легнал полицай” (видео)

Съдът е решил, че наредбата е издадена от компетентния орган без обсъждане на проекта заедно с представените становища, предложения и възражения от заинтересовани лица, на които не е дадена възможност да се запознаят с проекта, мотивите и доклада към него, и да упражнят правото си на предложения и становища. Решението е окончателно.

Административното дело е образувано по жалба на физическо лице. Процедурата изисква наредбата да бъде приета отново. Докато това се случи, изграждането на “легнали полицаи” спира.

Заради незаконни текстове, приети от кабинета на Борисов: Съдът забрани “легналите полицаи”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции