<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=219041" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Костадинов е ...

Чудна лилава къща се превърна в атракция във Варна (видео)

02 Март 2024
0 762

Чудна лилава къща се превърна в атракция във Варна. На улица “Черни връх” се намира една различна, извадена от приказките къща, разказва NOVA.

Паметникът на граф Игнатиев във Варна отново пострада

В лилавата къща живеят Иван и Виолета Телеви, които преди няколко години решават да я преобразят по този начин. “Това ми е като хоби. Като дете съм израснал в компанията на художници и архитекти. Гледал съм от тях. След това съм пътувал по света. Аз съм го направил така както на мен ми харесва, въпреки че знам, че красотата е относително понятие, но аз съм гледал да постигна някаква красота за себе си”, обясни той.

Жена му Виолета споделя, че къщата е плод изцяло на уменията на Иван. “Доволни сме, харесва ни. Тя е различна и това ни прави щастливи”, споделя тя.

Чудна лилава къща се превърна в атракция във Варна (видео)
снимка: NOVA

Зад атрактивната фасада обаче се крие 3-годишен труд, а морските мотиви по къщата и пейката пред нея никак не са случайни. “По професия съм моряк. Баща ми беше художник. Сега дъщеря ми е художник, а сина ми – моряк. Нарисувани са стилизирани морски вълни. Мотивът е морски. Преповтарят се навсякъде. Aз съм черпил сам вдъхновение и от Гауди, и от Олте – други, които са творили в този стил”, разкри Иван.

И въпреки, че за някои може би къщата изглежда странно, то за Иван това е сбъдната мечта. “На фона на всичката сивота наистина изпъква. Но няма лошо в това. Аз мисля, че изкуството трябва да живее”, смята Макрухи Агопян.

Чудна лилава къща се превърна в атракция във Варна (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции