<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=219069" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кьовеши не по...

Има вероятност лятната почивка в България да се оскъпи с около 5%

02 Март 2024
0 282

Има вероятност лятната почивка в България да се оскъпи с около 5%. Това сочат последните данни на националната статистика за четвъртото тримесечие на миналата година, разказва bTV.

Сини медузи превзеха Черно море (видео)

Общо 1 165 000 българи са пътували с цел туризъм от октомври до декември миналата година. Най-голямата част от тях – почти 79%, са пътували в страната. Всеки пети е излизал в чужбина.

Най-голяма част от разходите на туристите както в страната, така и в чужбина, са тези за храна. След тях се нареждат разходите за настаняване и транспорт.

Има вероятност лятната почивка в България да се оскъпи с около 5%
снимка: bTV

Според хотелиерите по Южното Черноморие тази година ранните резервации са с около 15% по-малко в сравнение с миналата година. Причината – липсата на достатъчно чартърни полети и ремонтът на бургаското летище. Признават, че цените ще са малко по-високи от миналата година.

Експертите очакват този сезон на морето да няма драстични промени в цените. Изгодните оферти за ски почивки в планината пък тепърва предстоят. Дали ще има туристи обаче, зависи от това дали времето ще позволява карането на ски и сноуборд.

Има вероятност лятната почивка в България да се оскъпи с около 5%

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции