<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=219121" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето кой е Чер...

Цяло село се оплаква от агресията на бивш борец (видео)

04 Март 2024
1 6112

Цяло село се оплаква от агресията на бивш борец, разказват потърпевшите жители на Яворница, Петричко в репортаж на NOVA.

Сред пострадалите от агресията на бившия състезател по борба Любен е местен бизнесмен. Той споделя, че е закупил обект за строителна дейност и е наел работници. Чул викове “марш оттам”, “какви сте вие”, “от коя държава сте”. После бил повален от бореца, каквато съдба сполетяла и трима от работниците му. Така и не разбрал защо човекът проявява такава агресия. Споделя, че местната власт не обръща внимание на проблема, не го защитава, но проявява нехайство.

Друг жител на селото споделя подобна история:

“Удари ме във врата с юмрук, после в лицето, целият станах в кръв. Свали ме на земята и започна да ме рита. Не знам луд ли е, болен ли е. Добре, че едно момче ме спаси. Въобще нищо не съм му казвал, много пъти ме е поздравявал. Казаха ни, че нищо не може да се направи, дори да го задържат – пак ще го пуснат”, обясни той.

Баща пък споделя, че докато шофирал и возил в колата децата си, въпросният мъж се хвърлил върху автомобила. Над 200 подписа са събрани в опит да се обърне внимание от страна на институциите. До момента без резултат.

Цяло село се оплаква от агресията на бивш борец (видео)

Агресията на Любен не е отсега

През 2012 година Любен Илиев става част от криминалната хроника след като напада полицаи. С още няколко приятели Любен бил на дискотека в Благоевград. На излизане компанията решила да си купи закуски. Между приятелите се заформил бой, който те обяснили пред съда като “приятелско сборичкване, нищо сериозно”.

Виждайки ги, близкият автопатрул, в който били полицаите Ивайло Иванов и Емил Димитров, отишъл на място. Шампионът по борба отказал да си даде личната карта, започнал да плаши с уволнение, да псува и обижда полицая Иванов и колегите му: “Мухльовци! Боклуци!”.

След отправените реплики скочил на бой, съблякъл се гол до кръста и предложил на представителя на реда да се оправят по мъжки. Полицаите извикали за подкрепа още свои колеги, с помощта на които борецът бил задържан.

По време на пътуването до Първо РУП – Благоевград в полицейския бус, шофиран от Ивайло Иванов, борецът му нанесъл удар с глава, а после се изхрачил и наплюл полицая и останалите му колеги.

Заради разминавания в показанията делото в понеделник бе съпроводено от редица очни ставки. Неведнъж пък на шампиона Любен Илиев бе направена забележка от съдия Николова да не фамилиарничи с нея и да се обръща към съдията уважително на “Вие”, пише тогава 24 часа.

Коментарът на “Господарите”

Помните пернишкия пияч Васил Михайлов, нали? Вече 2 години след като агресията му стана публично достояние, той все още няма присъда. После защо подобни индивиди се чувстват безнаказани… Така ще е, докато няма правосъдие! И за съжаление нищо не ни говори, че положението ще се оправи. Насилието е национален спорт, признак на сила и надмощие. Институциите тихо го приемат – все пак обикновено агресорите не са “случайни”, а дори да са – клетите служители утре може да са на мястото на жертвите. Макар че същите “клети служители” явно не си дават сметка, че точно оставяйки подобни агресори извън местата за настаняване на престъпници им дават “крила” утре да продължават с насилието във всичките му форми. Обществената търпимост по темата също помага на насилниците – “докато не се случи на мен, не се е случило”. Въпросът е докога?!

Не си мълчете за агресията! Сигнализирайте ни на gospodari.com, ако станете жертви или свидетели на подобна. Снимайте, документирайте и никога не отминавайте подобно поведение. С бавни, но упорити стъпки рано или късно ще се преборим за намаляването на случаите на насилие – макар да ни се иска тотално да ги спрем.

Цяло село се оплаква от агресията на бивш борец

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции