<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=219292" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кошмарни усл...

85-годишна лекарка работи без отпуск и без да взима пари (видео)

05 Март 2024
0 226

85-годишна лекарка работи без отпуск и без да взима пари. Хората от тетевенското село Глогово наричат личния си лекар свой ангел пазител, разказва bTV.

Д-р Дарина Димитрова е с над 60 години трудов стаж, 20 от които е джипи в село Глогово. Нейните пациенти споделят, че са късметлии, защото имат човек на когото да се доверят безрезервно.

„Много е важно да обичаш лекарската професия, тя е много тежка, не е лека. Трудно е да правиш диагнози“, коментира тя. Въпреки това, хората казват, че нейните са безпогрешни.

„За нея изписване на лекарства без преглед няма – когато види болния, тогава“, споделя медицинската сестра Камелия Илиева.

Освен в здравната служба, д-р Димитрова лекува и в дома си в съседното село Гложене, и то безвъзмездно.

„Пациенти от Тетевен, от Ябланица, от Български извор, от село Галата, идват по всяко време. Аз никога не вземам пари от хората“, категорична е тя.

85-годишна лекарка работи без отпуск и без да взима пари (видео)

Запознайте се с най-възрастния докторант у нас (видео)

„Аз не питам за твоята религия и за твоите възгледи, аз те питам за твоето страдание“. този девиз на Луи Пастьор е и нейно верую. Лекарката го е закачила на стената в приемната си.

Заедно с медицинска сестра, акушерка и хигиенист д-р Димитрова е изградила цяла медицинска служба.

„За толкова години тя няма нито един ден отпуск, всеки ден е на работа“, посочва акушерката Маруся Миленова.

„Тя е пазител на цялото село. Д-р Дарина Димитрова е спасила хиляди, хиляди животи“, споделя кметът на село Глогово Иво Милчев.

„Да е жива и здрава, дълги години да ни лекува, защото, ако не е тя, няма кой“, добавя жител на селото.

Любимата докторка навършва 86 години след месец. Празникът ще посрещне, както винаги – на работа.

Д-р Димитрова е добрият пример, че когато човек обича професията си, може да я практикува докато е жив. И това да му е достатъчно. Парите не са водещи за нея, както сме свикнали да очакваме от повечето лекари. Нейното лично отношение личи по щастливите ѝ пациенти. Много се радваме, когато научаваме за такива хора, които са отдадени на работата си и на това да помагат. Пожелаваме на лекарката още дълги години да може да помага на своите пациенти!

85-годишна лекарка работи без отпуск и без да взима пари

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции