<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=219330" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Оставката на ...

Министърът на спорта подаде оставка

05 Март 2024
0 174

Министърът на спорта подаде оставка. “Не само аз, цялото правителство ще подаде оставка утре (бел. ред – 6 март). След това – не знам, ще видим“, каза министърът на младежта и спорта Димитър Илиев.

Димитър Илиев допълни, че очаквания няма, пише bTV.

Министърът на спорта подаде оставка

За мен е важно и в политиката, както и в спорта да се взимат решение с мисъл за хората. Това всъщност е политиката – мисъл за хората. Същата е ситуацията и в шахмата“, коментира Димитър Илиев, цитиран от БГНЕС.

Той присъства на среща за обединение в българския шахмат.

Както разбрахте, двете страни трябва да излъчат контактни групи от по трима души, които да продължат преговорите, защото има достатъчно поводи за разединение. Моят апел е да се търси начин да се върни напред и в положителна посока.

Темата е от изключително обществено значение, касае спорт, който българите много обичаме, затова се надявам в най-скоро време двете групи да излязат с положително решение“, каза той по казуса с враждуващите Българската федерация по шахмат 2022 (БФШ 2022) и Българската спортна федерация по шахмат (БСФШ).

След като беше изключена преди 7 години, България пак е член на Европейския шахматен съюз

Министърът на спорта подаде оставка

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции