<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=219367" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Денков за под...

Депутатите гласуваха оставката на Денков

06 Март 2024
0 141

На днешото заседание на Народното събрание депутатите единодушно приеха оставката на премиера Николай Денков.

Вчера той съобщи на брифинг в Министерския съвет, че е подал оставка като министър-председател и тя вече е внесена в Народното събрание.

Това не е политическа игра, това е спазване на дадена дума, израз е на последователност, политически феърплей и уважение към гражданите.”, каза премиерът.

Той посочи, че до този момент изпълнява всяка точка и всеки ред, въпреки че диалогът понякога е бил взривяван и вкаран в задънени улици.

Добрите обещания са спазените. Това правителство одържа на дадената политическа дума и подаде оставка на деветия месец от управлението. Така изпълняваме поетия ангажимент, като налагаме и нова европейска култура в партийните взаимоотношения.”, заяви Денков. След изказването си Денков напусна пленарната зала.

Депутатите гласуваха оставката на Денков

Вчера ГЕРБ – СДС предложиха на ПП-ДБ ново коалиционно споразумение. То обхваща пълен мандат от четири години и включва механизъм за вземане на решения в коалицията. Както и ротация, но на 15 месеца.

Публикуваха коалиционното споразумение, което ГЕРБ-СДС ще изпрати на ПП-ДБ

Сега на ход е президентът. Той трябва да проведе консултации с всички парламентарно представени сили и да връчи мандат на най-голямата. Това е ГЕРБ – СДС.

Въпреки гласуването премиерът Денков и ръководеният от него кабинет ще продължат да изпълняват функциите си до избирането на ново правителство.

Депутатите гласуваха оставката на Денков

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции