<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=219510" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Испанската п...

Кубрат Пулев с нов треньор за мача с Чар

07 Март 2024
0 281

Кубрат Пулев с нов треньор за мача с Чар. Германското издание Bild обяви грандиозната новина, че в щаба на родната звезда се завръща дългогодишният му треньор Ули Вагнер.

„Това е завръщането на годината! Вегнер ще се грижи за последната фаза на подготовката на Пулев и ще седи край ринга по време на битката срещу Чар“, пишат от изданието.

Вагнер бе в щаба на Кобрата и за сблъсъка му срещу Антъни Джошуа през 2020 година. Именно след този мач реномираният треньор реши да се оттегли.

Ето кога Кубрат Пулев ще се бие за световната титла (видео)

Кубрат Пулев с нов треньор за мача с Чар
Снимка: Минко Чернев/Архив БТА

Голямата новина за най-добрия ни боксьор идва само дни преди сблъсъка му с Махмуд Чар. Боксовият двубой в тежка категория при професионалистите ще се състои в “Арена София” на 30 март. Мачът е за “регулярната” световна титла на Световната боксова асоциация (WBA). Този шампионски пояс беше въведен наскоро от WBA и позволява да има повече от един световен шампион.

Тервел Пулев за мача на Кубрат за световната титла и шансовете му срещу Чар (видео)

“В момента работата на място не е възможна за мен. Но ще се грижа за Кубрат във фазата на стабилизиране десет дни преди двубоя. Това е много важен момент от подготовката. При всеки спортист е различно. Някои се нуждаят от още тренировки, други от време за регенериране на мускулите. Трябва много опит в този момент”, коментира Вагнер пред германското идание.

В момента украинецът Олександър Усик държи титлата на WBA, която ще заложи в предстоящия обединителен мач с британеца Тайсън Фюри. 

Кубрат Пулев с нов треньор за мача с Чар

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции