<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=219577" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев обявяв...

Ясен е графикът за консултациите на президента с партиите

07 Март 2024
0 189

Ясен е графикът за консултациите на президента с партиите. От прессекритариатът на президентската институция уточниха, че разговорите с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно събрание ще се състоят в понеделник и вторник (11 и 12 март).

Президентът ще се срещне на 11 март (понеделник) с: представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС от 9:30 ч.; представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната – Демократична България“от 11:30 ч.; и с представители на парламентарната група на „Движение за права и свободи“ от 14:00 ч.

Ясен е графикът за консултациите на президента с партиите
Снимка: Владимир Шоков/БТА (ЕК)

ПП-ДБ покани Габриел и Борисов на преговори в петък

На 12 март (вторник) на „Дондуков“ 2 държавният глава ще приеме: представители на парламентарната група на „Възраждане“ от 9:30 ч.; представители на парламентарната група на „БСП за България“ от 11:30 часа; представители на парламентарната група на „Има такъв народ“ от 14:00 часа.

Към връчване на проучвателните мандати за съставяне на правителство ще се пристъпи след консултациите. Ако не се стигне до формиране на втори кабинет в 49-ото Народно събрание, президентът ще бъде длъжен да назначи служебно правителство – отново след консултации с парламентарните групи и по предложение на кандидата за служебен министър-председател.

Ясен е графикът за консултациите на президента с партиите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции