<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=219587" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Работи се по ...

Кметът на Омуртаг е под домашен арест

07 Март 2024
0 171

Кметът на Омуртаг е под домашен арест. Мярката на Ешреф Ешрефов бе гледана от Окръжния съд в Търговище при закрити врата заради наличието на класифицирана информация. Съдебното заседание продължи повече от 4 часа.

Ешрефов е привлечен като обвиняем за това, че в периода от началото на 2019 г. до момента е участвал в организирана престъпна група в Омуртаг и на територията на общината с цел извършване съгласувано в страната на престъпления по служба и др. Това съобщиха от пресцентъра на съда. Групата е създадена с користна цел и в нея участват длъжностни лица.

Съдът прецени, че са налице и трите предвидени предпоставки за вземане на мярка за неотклонение спрямо Ешрефов.

Той е привлечен в качеството на обвиняем за тежко умишлено престъпление. От доказателствата, събрани на досъдебното производство, може да се направи обосновано предположение за съпричастност към извършване на деянието. Налице е и реална опасност да повлияе върху свидетелите, които се намират в йерархическа зависимост от него или другия обвиняем – Хасан Хасанов, негов баща, като извърши престъпление срещу правосъдието, уточняват от съда.

Кметът на Омуртаг е под домашен арест
Снимка: Боряна Димитрова/БТА

Арестуваха кмета на Омуртаг, той получи инфаркт

Припомняме, че Окръжният съд не даде ход на делото по искане на Софийска градска прокуратура за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 22 февруари 2024 г., поради хоспитализация на обвиняемия. Тогава съдът прецени, че е недопустимо гледане на делото при отсъствието на задържания и назначи тройна съдебномедицинска експертиза. При изслушването на вещите лица на 28 февруари стана ясно, че здравословното състояние на обвиняемия не е пречка той да се яви в съда. Също да участва в производство по внесеното искане за вземане на мярка за неотклонение. Тогава съдът реши, че обвиняемият няма уважителна причина за неявяването си и постанови принудителното му довеждане.

През септември миналата година ДАНС, МВР и КПКОНПИ запечатаха Община Омуртаг заради проверка на кмета Ешрефов. Имаше съмнения, че той е възлагал поръчки на баща си, свързани с дърводобив.

Кметът на Омуртаг е под домашен арест

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции