<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=219698" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Оставка на пр...

Денков и Габриел се похвалиха с успехите си през изминалите 9 месеца управление

08 Март 2024
0 85

Денков и Габриел се похвалиха с успехите си през изминалите 9 месеца управление. Днес кабинетът в оставка направи отчет в Министерски съвет за свършеното през изминалите 9 месеца.

Премиерът акад. Николай Денков депозира оставката си в деловодството на Народното събрание на 5 март, ден преди да се навършат деветте месеца от началото на управлението. В последствие тя беше приета от депутатите на заседание на Народното събрание.

Депутатите гласуваха оставката на Денков

Ние се намираме в средата на изпълнението на управленската програма. Ще направим всичко възможно, за да направим плавен преходът, с минимални сътресения и да можем да работим заедно.“, започна премиерът Денков.

Той откри брифинга с 10-минутен рекламен клип, който очерта основните моменти и цели на правителството – договорката за Шенген, визитата на украинският президент Володимир Зеленски, преговорите за членство в еврозоната, икономическото ни състояние, изграждането на пътна инфраструктура, енергийната политика срещу Русия и гласувания бюджет.

Денков и Габриел се похвалиха с успехите си през изминалите 9 месеца управление

Денков отбеляза, че от началото на мандата на кабинета депутатите са отправили общо 56 питания и 1891 въпроса. Народното събрание е провело 13 изслушвания на членове на правителства, проведени са 8 блиц контрола с министър-председателя и вицепремиера.

Смяея да кажа, че това е едно от правителствата, които регулярно даваше отчет пред хората за това какво успяваме да направим и ако има забавяния, то какви са причините за тях.“, коментира премиерът.

Денков даде и списък с резултати, които по думите му са останали на заден план:

  • Строежа на автомагистрала “Струма”
  • Построени 30 км магистрални пътища.
  • Създадена програма за финансиране на млади таланти от Министерството на младежта и спорта
  • Обновяването на закона за черноморското крайбрежие и защита на дюните
  • Създаването на система за електронни извинителни бележки, глоби за пътни нарушения, рецепти за лекарства, както и платформата “дигитална раница”.

Мария Габриел посочи две основни теми в работата си като вицепремиер: напредъка в борбата с трафика на хора, както и превенцията и защитата от домашно насилие. По отношение на поста ѝ министър на въшните работи, тя ясно заяви подкрепата на България за Украйна и преговорите за Шенген и еврозоната.

Брифингът продължава с изказвания на министрите от кабинета.

Денков и Габриел се похвалиха с успехите си през изминалите 9 месеца управление

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции