<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=219851" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Швеция стана ...

Папа Франциск нарече Украйна “победена” и призова страната да преговаря за мир

10 Март 2024
1 199

Папа Франциск нарече Украйна “победена във войната” и призова страната да преговаря за мир, като „намери куража за бялото знаме“. В интервю за швейцарска телевизия водачът на католиците за първи път нарича Украйна “победена”. В изказването си за вдигане на бялото знаме, Франциск обяснява, че има предвид преговори за мир, информира NOVA.

Думата “преговори” е смела дума. Когато видиш, че си победен, когато нещата не вървят добре, трябва да имаш куража да преговаряш. Може да изпитваш срам, но колко убити ще донесе войната? И накрая ще завърши още по-зле. Трябва да се преговаря навреме. Да се намери страна, която може да бъде медиатор“, заяви папа Франциск.

Папа Франциск нарече Украйна &#8220;победена&#8221; и призова страната да преговаря за мир
Снимка: стопкадър/видео

Киев многократно е заявявал, че истинският проблем пред преговорите е, че Русия не иска мир. Президентът Володимир Зеленски казва, че предложените от Русия варианти за мирни договори са неприемливи за Украйна. Той настоява, че Владимир Путин е доказал, че не спазва обещанията си и договор с него не би имал тежест.

Украйна критикува Папа Франциск заради възхвала на руските царе

Папа Франциск нарече Украйна “победена” и призова страната да преговаря за мир

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции