<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=219942" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Иран е извърш...

Медици във Велинград започват всекидневни протести (видео)

11 Март 2024
0 85

Медици от общинския Медицински център във Велинград започват всекидневни протести. Напрежението е заради забавени заплати, съобщава NOVA.

От днес всеки ден лекари, медицински сестри и санитари спират работа за по един час – от 12.00 до 13.00. През това време ще бъдат преглеждани само спешните случаи. Протестът ще продължи, докато не бъдат изплатени забавените им възнаграждения за месеците декември и януари.

Медици във Велинград започват всекидневни протести (видео)
Стоп кадър. Източник: NOVA

Медици от болницата в Ловеч напускат масово (видео)

В здравното заведение работят 30 души. Те твърдят, че проблемът с нередовното заплащане е хроничен и центърът умишлено се води към фалит.
Управителят на дружеството д-р Кемал Аликов, който преди четири месеца е назначен от общината, заявява, че до края на седмицата забавените заплати ще бъдат преведени. Сумата ще дойде от болницата, с която са под едно управление.

Според Аликов причината за забавянето е в натрупани дългове от предишното управление. Имало и запор на сметките на медицинския център.

Медици във Велинград започват всекидневни протести (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции