<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=220039" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В пловдивска...

Съдбата на котарака Гого увеличи интереса към пловдивската библиотека (видео)

12 Март 2024
0 1122

Съдбата на котарака Гого увеличи интереса към пловдивската библиотека. Стана ясно, че персоналът и ръководството на Народна библиотека “Иван Вазов” в Пловдив спорят за съдбата на приютената животинка. Ръководството иска да изгони Гого на улицата, за да не отблъсква читателите, които не харесват котки.

Вече почти година котаракът е живее в пловдивската библиотека. Подписка в негова защита беше стартирана. Тя вече са събрани над 9000 подписа.

Това обаче не променя мнението на директора на библиотеката, който иска да изгони котето. Затова от вчера има и нова петиция – за отстраняването на директора, защото той остава непреклонен и настоява животното да не бъде допускано повече в библиотеката.

„Котката е само една и тя си живее вътре в сградата“, каза Диана Блъскова, която работи в библиотеката. Нейната колежка Марина Кодрянова поясни, че на този етап има издадена само устна заповед за извеждането на котарака от библиотеката.

В пловдивската библиотека “Иван Вазов” спорят за съдбата на приютения котарак Гого

Съдбата на котарака Гого увеличи интереса към пловдивската библиотека (видео)

Огромната вълна от съпричасност запали интереса към Народната библиотека. Служителите споделят, че благодарение на Гого, читателите са се увеличили многократно.

„През последните дни посещаемостта при нас се увеличи многократно – това е откакто започна да се шуми около котарака Гого. Хората го подкрепят и идват в негова защита“, сподели Добринка Ставрева от библиотеката.  

В началото котето е живяло незконно в библиотеката, но на 4 октомври миналата година той е официално осиновен. Гого е обезпаразитен, кастриран и има нужните ваксини.

Посетители на библиотеката споделят, че дори идват заради него. Гого допринася за атмосферата и уюта в сградата.

Надяваме се това коте, което не пречи на никого, да не бъде изгонено на улицата! Щом 9000 човека се обединяват в негова защита, значи той напълно е заслужил негов дом да е библиотеката! Отношението към животните е много показателно за това какви хора сме!

Съдбата на котарака Гого увеличи интереса към пловдивската библиотека

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции