<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=220083" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Полицията за...

Психично болният от Добрич е бил задържан и пуснат за друго нападение преди да убие мъж с нож

12 Март 2024
0 2154

Психично болният от Добрич е бил задържан и пуснат за друго нападение преди да убие мъж с нож. Оказва се, че прокуратурата дори е била информирана от полицията за случая с два дни по-късно, съобщи “Про Нюз Добрич”.

Вчера ви запознахме с първата жертва (за която е известно) на психично болния Марин Добрев. Емилиян Рачев разказа пред добричката медия за деня, в който е бил намушкан от 32-годишния извършител.

Пострадалият от психичноболния мъж от Добрич разказа за нападението (видео)

Нападението става на 25 февруари в района на паметника на Деспот Добротица. Добрев е бил задържан за действията си, но след това пуснат, тъй като “нямало доказателства”, че той е бил извършителят. Оказва се обаче, че в прокуратурата постъпва сигнал за деянието чак на 27 февруари.

Психично болният от Добрич е бил задържан и пуснат за друго нападение преди да убие мъж с нож
Снимка: “Про Нюз Добрич”

Ето какво казват от Районната прокуратура в Добрич:

Във връзка с изостреното обществено внимание и появилите се спекулации, последвали убийството на мъж в града, намушкан смъртоносно на 7 март 2024 година, и случили се преди това нападения от подобен характер, от държавното обвинение информират, че:

Предшестващото убийството нападение е извършено на 25 февруари 2024 година. След постъпил сигнал по случая, на същата дата разследващ полицай е започнал досъдебно производство. Дежурния прокурор при РП Добрич не е бил уведомен за това. На следващият ден – 26 февруари по случая е било задържано лице. След преценка съпричастността му към нападението, лицето е освободено, като е прието, че не са налице доказателства, които да сочат на него като извършител. И за тези действия районната прокуратура в града не е била уведомена. Едва на 27.02.2024 година, около обяд, за първи път в районната прокуратура е постъпило уведомително писмо. С него прокуратурата е била уведомена за започнатото досъдебно производство по повод нападението на мъжа, намушкан в областта на ръката, включително и за това, че по случая е било задържано и впоследствие освободено лице. 

На същата дата е бил определен наблюдаващ прокурор, като същият незабавно е указал издирване на лицето и отвеждането му в ЦПЗ „Д-р П. Станчев“ град Добрич, с оглед извършването на преглед и настаняването му за лечение по спешност, с оглед изолирането му от обществото до решаване на въпросите за вменяемостта му. 

След като бива пуснат от органите на реда, само след няколко дена (на 7 март) Марин Добрев наръгва още двама души, от които единият 56-годишен мъж почива от раните си.

Задържаха психично болен в Добрич, намушкал мъж до смърт

Мъжът в момента се намира в ареста, като се очаква съдебно-психиатрична експертиза да установи дали е съзнавал извършеното. Както и дали може да носи отговорност за действията си.

Коментарът на “Господарите”

Скъпи приятели, виждаме как с любезното съдействие на полицията, хора, които видимо са за хоспитализация, се разхождат по улиците и раняват и убиват невинни хора. Ако от МВР си бяха свършили работата още в самото начало, можеше да не се стигне до фатален край.

Надваме се, въпреки закъснели, да бъдат предприети необходимите мерки за съдбата на извършителя! Крайно време е държавата да се погрижи за гражданите си с психични заболявания, за да няма повече такива случаи!

Психично болният от Добрич е бил задържан и пуснат за друго нападение преди да убие мъж с нож

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Deadpool

    12 Март 2024

    ми не е така господарите . Щеше да влезне в психиатрия щеше да спазва дисциплина докато го пуснат и пак щеше да стане това което стана само че жертвата щеше да е друга. Държавата е тази която не се грижи за психично болните . Такива хора изобщо не бива да бъдат пускани на свобода но за това трябва персонал а такъв липсва заради ниско възнаграждение.

Реакции