<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=220157" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В пловдивска...

Пребиха с чук близък на Навални – потърпевшият обвинява Путин (видео)

13 Март 2024
0 145

Пребиха с чук близък на Навални – потърпевшият обвинява Путин. Сътрудникът на покойния руски опозиционер Леонид Волков е бил нападнат снощи пред дома си във Вилнюс, Литва.

Той заяви, че нападението срещу него е било типичен начин на действие на хората на руския президент Владимир Путин, предаде Reuters.

Неизвестен нападател счупил стъклото на автомобила му, напръскал го със сълзотворен газ и започнал да го удря с чук.

Волков е бил откаран след това в болница, за да му бъде оказана първа помощ.

Пребиха с чук близък на Навални &#8211; потърпевшият обвинява Путин (видео)
Снмка: Скрийншот, видео Telegram

“Здравейте, приятели. У дома съм, благодаря ви много за думите на подкрепа. Тежко е, но ще се справим. Буквално искаха да ме превърнат в шницел. Мъжът ме атакува в двора на дома ми, удари ме по крака 15 пъти. Кракът някак си е добре. Боли ме като вървя. Но пък счупиха ръката ми. Главното е, че ще продължим да работим и няма да се предадем. Засега не съм готов да давам каквито и да е коментари, но е очевидно, че получих “характерното мафиотско санктпетербургско привет” от Владимир Владимирович Путин”, заяви в Telegram канала си нападнатия Леонид Волков.

Съпругата на Навални призова руснаците да не гласуват за Путин (видео)

Говорителката на руския опозиционер Алексей Навални също съобщи за нападението над Волков.

Друг член на екипа на Навални – Иван Жданов, публикува снимки в социалните медии с Волков, на които кракът му е окървавен и има синини по слепоочията. Според Жданов атаката очевидно е политическа. Съпругата на Леонид Волков съобщи, че той се е върнал от болницата със счупена ръка и не е в състояние да ходи.

Литовската полиция съобщи, че е започнала разследване за “лека телесна повреда”.

Волков в момета живее в изгнание и беше начело на екипа на Алексей Навални. В Русия срещу него са повдигнати редица обвинения.

Вчера часове преди атаката той даде интервю за Reuters, в което говори за бъдещето на руската опозиция и за предстоящите президентски избори.

Въпреки посегателството над него, Волков заяви, че няма да се предаде и ще продължи мисията на Навални. Както още много поддържници на Навални. Припомяне, че най-известният руски опозиционер почина в затворническа колония на 16 февруари. Поддръжниците му твърдят, че е бил убит, но Кремъл отрича всякаква държавна намеса в смъртта му. Алексей Навални си отиде от този свят на 47-годишна възраст, но ще продължи да живее в сърцата на хората завинаги. Той ще остане в историята със своя непримирим дух и желание за промяна, дори с цената на живота. Нека неговото дело бъде продължено!

Видео: Telegram / Leonid Volkov

Пребиха с чук близък на Навални – потърпевшият обвинява Путин

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции