<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=220187" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Районен кмет ...

Радостна новина за котарака Гого

13 Март 2024
0 840

Радостна новина за котарака Гого съобщиха от Народна библиотека “Иван Вазов” – Пловдив. Във Facebook страницата на библиотеката е публикувана позицията на директора Димитър Минев относно съдбата на животинката.

“Котаракът ще продължи да бъде обгрижван в библиотеката от отговорни за това служители, за да се гарантират ветеринарномедицинският му статус и санитарните норми”, се посочва в решението на директора след получени становища от Общинско предприятие „Екоравновесие“ и РЗИ.

Съдбата на котарака Гого увеличи интереса към пловдивската библиотека (видео)

Въпреки това съветът на библиотеката призовава гражданството да се въздържа от произволни обобщения и обидни квалификации, напълно недопустими в обществения разговор, като има предвид множеството коментари, които се изписаха по случая.

Радостна новина за котарака Гого
Гого

В подкрепа на Гого се обединиха над 10 000 човека, подписали петиция за неговото оставане в пловдивската библиотека. 3500 човека пък поискаха оставката на директора.

Припомняме, че в началото котето е живяло незконно в библиотеката, но на 4 октомври миналата година той е официално осиновен. Гого е обезпаразитен, кастриран и има нужните ваксини. Посетители споделят, че дори идват заради него. Гого допринася за атмосферата и уюта в сградата.

Радостни сме, че управата на библиотеката взе правилното решение за съдбата на Гого и той няма да отиде на улицата! Сигурни сме, че вълната на съпричасност от толкова много граждани оказа ефект. Животинката не пречи на никого и дори спомага за доброто настроение на посетителите на библиотеката.

Радостна новина за котарака Гого

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции