<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=220210" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Напускането ...

Мъск къса договор с журналист след неудобни въпроси

13 Март 2024
0 104

Мъск къса договор с журналист след неудобни въпроси. Бившият водещ от CNN Дон Лемън обяви, че Илон Мъск е прекратил партньорството на X с новото му шоу, след като останал недоволен от въпросите му, пише Булевард България.

Дон Лемън беше един от най-популярните водещи в CNN. През 2023 г. беше свален от ефир заради обвинения в неуважително отношение към колеги и сексистки коментар по адрес на Ники Хейли, доскорошна кандидатка за президентската номинация на Републиканците.

Милиардерът е гостувал в първия епизод на “Шоуто на Дон Лемън”, с когото X има договор за разпространение. Малко след проведения разговор – той е информирал водещия, че слага край на отношенията на X с предаването му.

Част от въпросите в интервюто са били свързани с разследването на Wall Street Journal за това, че Мъск употребява психотропното вещество кетамин, според информация на дългогодишния технологичен журналист Кара Суишър. Отново по нейна информация – милиардерът е пратил съобщение с текст “Договорът е прекратен” до екипа на Дон Лемън след разговора, без повече обяснения.

Малко след публичното изнасяне на скандала, Мъск заявява, че е отказал да работи с Лемън заради намерението му да пренесе стила на работа от CNN в социалните медии.

Вместо да е истинският Дон Лемън, той остави Джеф Зъкър (бивш президент на CNN) да говори чрез него, затова му липсваше автентичност“, казва още милиардерът.

Самият журналист твърди, че не е имало никакви предварителни условия за темите на разговора. Той описва въпросите си като “възпитани и широкообхватни, отразяващи всичко от SpaceX до президентските избори”.

Илон публично ме призова да се присъединя към X с ново шоу. Казваше, че имам пълната му подкрепа и че неговият “дигитален площад е отворен за всички”. Той и екипът му настояваха да подпишем договора след множество разговори. Поеха сериозни ангажименти за подкрепата, която Х ще предостави на предаването. Взех решението да работя с тях в едно уникално партньорство. Вярвах, че ще гарантира, че трудът ми ще е достъпен за колкото може повече хора. Повярвах на обещанието на Илон и управленския му екип, че за първи път имат интерес да работят директно с нови и разнообразни гласове“. Това казва Дон Лемън в своя позиция.

Неговата преценка за интервюто с Мъск е била, че разговорът е преминал добре. Но явно собственикът на Twitter e останал с тотално противоположно впечатление.

Ето колко спечели Илон Мъск само за година

Обещанието му за глобална платформа, в която ще може да се задават всякакви въпроси и да се споделят всякакви идеи, сякаш не включва въпросите към него от хора като мен“. Това коментира Лемън.

Журналистът възнамерява да излъчи интервюто си с Илон Мъск, но в други платформи като YouTube, на 18 март.

От X публикуваха своя позиция. В нея заявяват, че “след внимателна преценка” са решили да не участват в партньорство с Дон Лемън. Но заявяват, че може свободно да публикува съдържанието на шоуто си в социалната мрежа.

Мъск къса договор с журналист след неудобни въпроси

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции