<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=220613" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Чернокожа сл...

Възрастни хора във Видинско обвиняват кмета, че е забранил да им се продава хляб (видео)

17 Март 2024
0 367

Възрастни хора във Видинско обвиняват кмета, че е забранил да им се продава хляб, разказва местната телевизия “Видин“. Жителите на село Цар Симеоново нямат магазин. Хлябът се доставя три пъти седмично в кметството. Спорът започва от невърнато ресто от 25 стотинки и вече месец потърпевшите имат забрана за получаване на насъщния.

Забраната идва от кметския наместник Ивайло Томов. Той твърди, че не е издавал такава забрана. По думите му Бойка Илиева, която раздава насъщния, се е оплакала от лошо отношение от потърпевшите. Тя настоява за извинение – в противен случай няма да позволи на двойката да получава хляб.

Пред местната телевизия застават общински служители, защитаващи кмета. Дали обаче може да им се вярва, няма как да гарантираме.

Възрастни хора във Видинско обвиняват кмета, че е забранил да им се продава хляб (видео)

Коментарът на “Господарите”

Тук не става въпрос за 25 стотинки. Става въпрос за човешки отношения. Става въпрос обаче и за лишения, в които са принудени да живеят хората в някои населени места. Да няма магазин, а дори и лекарства от първа необходимост и да се очаква жителите да разполагат със средства и автомобили, които да използват за елементарни потребности, е нечовешко. Може би е време държавата да забележи тези хора и техните проблеми. А дотогава… Дотогава можем само да им пожелаем да са живи и здрави – защото освен до хляб, нямат достъп и до медицински грижи.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции