<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=220693" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Парламентът ...

Ето какво пише в проекта за споразумението между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС (документ)

18 Март 2024
0 508

Ето какво пише в проекта за споразумението между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС – как ще протече съвместното управление и какъв ще е механизмът за вземане на решения. От парламентарната група на “Продълажаваме промяната – Демократична България” публикуваха на своята Facebook страница текста на документа, който очаквар да бъде подписан от ГЕРБ-СДС.

Документът урежда различни аспекти от общото управление, включително как ще се случват назначенията в различните регулатори, служби и комисии. В него е предвидено да има ежеседмична координационна среща между партньорите във властта.

Част от заложените условия са законопроекти и проекти за решения да се внасят само след постигнато съгласие и с подписите на двете коалиции – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Гласуването в зала да се осъществява в съответствие с обсъдените решения на ежеседмичната координационна среща, а всяка законодателна инициатива на Министерския съвет да се съгласува предварително с председателя и/или със заместник-председателите на комисията в Народното събрание.

С пълния текст на споразумението можете да се запознаете в прикачения файл:

Въпреки спекулациите, от ГЕРБ-СДС приеха мандата (видео)

По-рано Мария Габриел прие първия проучвателен мандат, връчен ѝ от президента Румен Радев. Преговорите с ПП-ДБ ще продължат още 24 часа.

Ето какво пише в проекта за споразумението между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции