<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=220707" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Медицинският...

Медицинският ни хеликоптер извърши симулация на първия си спешен случай (видео)

18 Март 2024
0 99

Медицинският ни хеликоптер извърши симулация на първия си спешен случай, предаде NOVA. На първата тренировъчна HEMS мисия на авиационния оператор “България Хели Мед Сървиз” ЕАД присъства министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

Въздушната линейка излетя от авиобазата на Главна дирекция “Гранична полиция” в 11.48 ч. и кацна на болничното вертолетно летище на УМБАЛ “Св. Екатерина” в 11:58 часа. След това медицинският хеликоптер се върна обратно в базата.

Медицинският ни хеликоптер извърши симулация на първия си спешен случай (видео)

Гвоздейков нападна медия и Хинков заради медицинския хеликоптер (видео)

Тренировъчният полет бе планиран първоначално за 15 март. Полетът обаче беше отложен заради националния траур в памет на патриарх Неофит.

От екипа, който поддържа авиомедицинската помощ заявиха, че първото реално дежурство ще стане след началото на април. Предтои българските пилоти да изкарат тренировъчнте си часове на машината под ръководството на представители на фирмата производител. След това ще започнат и оперативните дежурства.

Припомняме, че медицинският хеликоптер пристигна у нас на 1 февруари. След много дискусии относно неговата изправност, сега виждаме, че е способен да извършва спешни мисии. Надяваме се по-скоро да бъде въведен в експлоатация!

Медицинският ни хеликоптер извърши симулация на първия си спешен случай

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции