<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=220746" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Красива укра...

България не признава изборите в незаконно окупираните територии на Украйна

18 Март 2024
0 301

България не признава изборите в незаконно окупираните територии на Украйна. Това става ясно от позиция на Министерския съвет. Тя е публикувана във Facebook и е по повод президентските избори в Русия, които Владимир Путин печели. И то с рекордна подкрепа от над 87% от гласувалите.

Путин се радва на резултатите от вот, който повечето държави не признават за легитимен (видео)

В публикацията се посочва, че руските избиратели са били лишени от правото да направят информиран избор.

Проведените през последните 3 дни президентски избори в Руската федерация са поредното доказателство за нарастващия и систематичен натиск срещу опозиционни политици, неправителствени организации, независими медии и критици на режима в Кремъл. Нарушенията на гражданските и политическите свободи на руските граждани продължават и се разширяват“, се посочва в публикацията.

От Министерски съвет посочват, че отказът да бъдат поканени наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа е поредното доказателство, че режимът в Кремъл извършва нарушения на поети ангажименти в сферата на европейската сигурност и защитата на правата на човека като нейна интегрална част.

България не признава изборите в незаконно окупираните територии на Украйна
Снимка: iStock

Провеждането на т. нар. президентски избори и в незаконно окупираните територии на Украйна е още едно доказателство за грубо нарушение на международното право.

България и българските граждани остават на страната на демокрацията, върховенството на закона и защитата на правата на човека. В този контекст България продължава неотменимата си подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в международно признатите ѝ граници“. Това се посочва още в позицията на Министерски съвет.

България не признава изборите в незаконно окупираните територии на Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции