<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=220792" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Потвърдиха г...

Велико Минков обвинява държавата, че му пречи да е родител (видео)

19 Март 2024
0 257

Велико Минков обвинява държавата, че му пречи да е родител. Мъжът продължава да твърди, че е биологичният баща на детето на обвинената за убийството на мъжа си Габриела Славова. Бившият депутат от ПП заяви пред NOVA, че настоява за спешен ДНК тест за бащинство.

Минков споделя, че с адвоката му са входирали молба до всички компетентни институции. Въпреки това все още няма резултат от тях. Мъжът все още не се е срещал с детето си, което вече е на шест месеца.

“Преди раждането съм завел иск да се установи, че аз съм бащата на това дете. Още преди радането на сина си съм заявил пред държавата, че това, което ще бъде вписано в акта му за раждане, е една лъжа”, категоричен е мъжа.

Това се случи преди повече от половин година. “Въпреки това от страна на държавата няма никакво действие. Съдът не е насрочил дори първо заседание по този случай. Минаха два месеца откакто майката на детето ми е в ареста за убийство. А аз още не съм виждал детето си. То се отлежда от други хора”, ядосан е Минков.

Велико Минков обвинява държавата, че му пречи да е родител (видео)

“Аз съм биологичния баща на това дете, а държавата вече два месеца не е направила нищо, за да бъде детето при биологичния си родител. Напритов. Те го държат при други хора, които не са му кръвни роднини”, възмутено заяви той.

Бившият депутат е категоричен, че законът трябва да се промени, тъй като е неадекватен. “Когато се оспорва произход от бащата, се допуска съда да остави другия човек, вписан в акта за раждане да остане, което е неадекватно. Заради това явно такива дела се водят често на три инстанции. Защото не е просто да се установи произхода, но и да се реши най-добрия интерес на детето”, коментира той. 

Убийците на Пейо могат да получат доживотни присъди (видео)

Припомняме, че Велико Минков е имал връзка с Габриела Славова, която приключила, докато тя все още носела сина му в утробата си. В акта на раждане на детето е вписан като баща убитият Пейо Пеев, тъй като обвинената за убийството му сключила брак с него седмици преди раждането. Тъй като тя е с повдигнато обвинение в убийство и е задържана, майката на Пеев се грижи в момента за детето.

Крайно време е държавата да вземе отношение по този грозен случай. Един баща настоява да полага грижи за сина си, което е най-важното. Институциите трябва веднага да съдействат, а не да замитат детската съдба!

Велико Минков обвинява държавата, че му пречи да е родител

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции