<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=220801" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ремонтът нев...

“Ничий” бивол причини катастрофа на Околовръстното в София (видео)

19 Март 2024
0 627

“Ничий” бивол причини катастрофа на Околовръстното в София. Пореден случай на катастрофа с безпризорни селскостопански животни, разказва bTV.

Селскостопански животни плъзнаха по софийските улици (видео и снимки)

Биволът необезпокоявано се разхождал край Северната тангента на Околовръстното шосе в София. Инцидентът е станал на 11 март около 22 часа. Шофьорът и приятелката му удрят бивола. Двамата са с леки наранявания, но автомобилът им е помлян. „Шофирах с къси светлини. Скоростта ми беше под 90 км/ч. Биволът изскочи изведнъж и нямаше как да реагирам, за да се предотврати катастрофата“, обясни Мариян Иванов.

След като на място пристигнала „Пътната полиция“, те заявили, че няма какво да се направи, за да се открие собственикът на животното. “Разбирали от автомобили, а не от животни“, добави потърпевшия.

&#8220;Ничий&#8221; бивол причини катастрофа на Околовръстното в София (видео)
снимка: bTV

Пътувалата в колата Беатрис Драгоманова споделя, че е имала лека телесна повреда – наранявания в главата и комоцио. “Имам медицинско“, допълни тя.

От застрахователната фирма отказват да изплатят обезщетение, тъй като катастрофата е с животно, а не с автомобил. „Имаше и други животни, но не на магистралата, а отстрани“, обясни Мариян Иванов.

Коментарът на “Господарите”

От столичния район „Кремиковци“ и от БАБХ коментираха, че е проверена ушната марка на бивола. Тя се е оказала прекратена през 2021 г. и не се знае кой е собственикът. Доста удобно бихме казали, ние от “Господарите”, тъй като по този начин няма от кого да се търси отговорност за случилото се. Шокирани сме от безотговорното отношение на предишните собственици. Това ли е правилното решение – зарязваш в близост до населено място животните си и те да се оправят сами? Срамота! Ами ако имаше жертви? Искаме сериозно отношение, откриване на предишните собственици и тяхното наказване! Както и изплащане на щетите на пострадалите!

Господарите търсят отговорност от АПИ за животните, предизвикващи катастрофи по пътищата

Трупове на блъснати коне лежат край натоварен път, никоя институция не поема отговорност

Коне се разхождат на Околовръстното в София

Само в България: Крави на магистралата (ВИДЕО)

“Ничий” бивол причини катастрофа на Околовръстното в София (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Deadpool

    19 Март 2024

    Далеч съм от мисълта, че не са видели такова грамадно животно. Просто не са внимавали и са го отнесли сега бивол на следващия път човек на пешеходна. А животното добре ли е и ли е умряло ? Ако бе карал с нормална скорост щеше да има време за реакция!

Реакции