<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=220826" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Велико Минко...

Окончателно освободиха “Червения пират”

19 Март 2024
0 83

Съдът освободи окончателно Илко Захариев, станал известен като Червения пират, предава NOVA.

След като преди седмица Софийският районен съд взе решение да освободи Захариев, прокуратурата протестира определението с мотивите, че води скитнически начин на живот и има вероятност да се укрие, както и да извърши нови престъпления.

Днес СГС потвърди решението на първата инстанция. Според съда от изпратените съобщения не може да се направи извод за реални действия и изпълнение на заплахите от страна на Илко Захариев.

Окончателно освободиха &#8220;Червения пират&#8221;
Илко Захариев. Източник: NOVA

Съдебно-психичната експертиза на Захариев, която е назначена на 6 март, все още не е готова.

“Червеният пират” бил отличен ученик в гимназията, но от години имал психични проблеми (видео)

Припомняме, че беше констатирано, че Захариев страда от психично заболяване. Според разследващите има достатъчно доказателства, че именно той е авторът на заплахите срещу съдия Владислава Цариградска, отправени ѝ след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

Събрани са и доказателства, че той е заплашвал и вицепремиера Мария Габриел, вътрешния министър Калин Стоянов, директора на СДВР и много други публични личности. Прозвището “Червения пират” е взето от негови имейли, на които се подписвал.

Окончателно освободиха “Червения пират”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции