<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=220957" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Василев: Мари...

Кирил Петков: Съжалявам Мария Габриел, Борисов се скри зад нея (видео)

20 Март 2024
0 281

Кирил Петков: Съжалявам Мария Габриел, Борисов се скри зад нея – това заяви съпредседателят на “Продължаваме промяната” в ефира на NOVA. Той подчерта, че ПП-ДБ не са получили списък с предложените имена на министри, а част от тях са били изцяло нови за коалицията. Нещо повече – някои от членовете на обединението са предложени за министри, без това да е било обсъдено с тях самите.

Василев: Мария Габриел може би е най-новото и красиво лице на мафията в България (видео)

На въпрос за предложеното коалиционно споразумение Петков обяви, че Мария Габриел не е подписала документа, който от ПП-ДБ публикуваха. Тя е подписала подобен, но с две важни редакции. ГЕРБ са променили точката за конституционните промени и са лишили от възможност за гласуване на конституционни промени така наречените “неевроатлантически” партии. Премахнали са и срока за реформа в службите. Опитът за подмяна на документа обаче бързо бил забелязан от ръководството на ПП-ДБ. Затова те отказали да го подпишат в редактирания му вид.

За отговорността

“Нейните хора направиха Мария Габриел да изглежда смешна” – така Кирил Петков коментира случилото се с кандидата за министър-председател през последните дни. И допълни – “Те трябва да разберат, че с изнудване няма да стане. Оставиха 4 дами да поемат тежката задача да поемат отговорност. Аз и Асен не бихме се скрили зад 4 души от партията си, както направи Борисов”.

Петков подчерта, че ГЕРБ държат да имат контрол над енергетиката, отбраната и службите. Именно това по думите му са ключовите за Русия обекти. Това е причината и те да се превърнат в “ябълката на раздора” при решенията за състава на кабинета и условията за подписване на споразумение между ПП-ДБ и ГЕРБ.

“Страхът е най-лошият съветник” – това е написал Кирил Петков на Бойко Борисов след вчерашното обявяване на състава на кабинета.

А сега накъде?

Кирил Петков не отговори дали при даване на втори мандат на ПП-ДБ ще се стигне до нова коалиция с ГЕРБ. А тази неяснота означава само едно – шансовете за нови избори са доста големи. Нещо повече – не е ясно какво би се случило при нов вот със сходен на настоящия резултат.

Може би е време политиците да “узреят” и да разберат, че с подмолни игри няма как държавата да върви напред. Ако изобщо целта им е такава.

Ние от “Господарите” продължаваме да следим под лупа случващото се на политическата сцена. Следете го и вие с нас на gospodari.com.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции