<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=220972" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Касабов е пол...

Десподов струва колкото целия национален отбор на Танзания

20 Март 2024
0 639

Десподов струва колкото целия национален отбор на Танзания В петък България излиза в Баку срещу отбора на Танзания, който заема 119-то място в световната класация на ФИФА. “Лъвовете” пък са № 83 в света. До момента отборите на България и Танзания никога не са се изправяли един срещу друг.

Страната от Източна Африка може да превъзхожда България над 9 пъти по площ (947 300 кв. км) и 10 пъти по население (65,64 млн. жители), може да се гордее с най-високия връх в Африка (Килиманджаро – 5895 м), но футболните ѝ параметри са доста под нивото на нашите национали.

Кирил Десподов бе избран за Футболист на годината (видео)

Десподов струва колкото целия национален отбор на Танзания

Само капитанът ни Кирил Десподов (6 млн. евро пазарна цена към момента, според Trasfermarkt) струва почти колкото целия национален тим на Танзания, оценен на общо 6,28 млн. евро. За сравнение на България струва 33,03 млн. евро.

Съотборникът на Десподов в ПАОК Мбуана Али Самата е най-скъпият играч на африканците. Той има цена от един милион. Точно той обаче не е със своята селекция, тъй като е освободен за турнира в Баку по семейни причини.

Десподов струва колкото целия национален отбор на Танзания

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции