<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=221133" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Първият чове...

Мозъчният чип на Илон Мъск ще помага на парализирани хора да проходят

21 Март 2024
0 203

Мозъчният чип на Илон Мъск ще помага на парализирани хора да проходят. Компанията Neuralink изглежда е на път да промени живота на хората, пише LadBible.

Първият човек с мозъчен чип на Илон Мъск играе шах само с мисъл

Според Илон Мъск неговият мозъчен чип Neuralink може да помогне на парализираните хора да „проходят отново“. В случай, че сте забравили, както бизнеса си с коли и пътувания до Космоса, милиардерът е съосновател и на невротехнологична компания. По-рано тази година Neuralink обяви, че успешно са имплантирали мозъчен чип в човек за първи път.

В живото предаване, публикувано в X, пациентът Ноланд Арбау използва ума си, за да контролира компютърен курсор и да играе шах. 29-годишният Арбау страда от квадриплегия. Той е парализиран от врата надолу след инцидент с гмуркане. Чипът на Neuralink е имплантиран в тялото му през януари. Tой разказва, че преди това е играл с помощта на устата си. Но това не може да се сравни с използването на мозъчната му сила.

Мозъчният чип на Илон Мъск ще помага на парализирани хора да проходят
снимка: iStock

По думите на Арбау, той е изкарал и осемчасов маратон в голямата стратегическа игра Civilization VI. Ноланд гордо заявява „всички вие ми дадохте способността да го направя отново“, след като е смятал, че никога повече няма да има шанса да я играе след инцидента си.

Единствената пречка към момента, е че имплантът Neuralink трябва да се зарежда, след няколко часа на използване. Ноланд твърди, че „няма когнитивни увреждания“ от операцията. Определено откритието на Мъск би довело до еволюционни промени. Очакваме да видим какво ще се случи по-натам!

Мозъчният чип на Илон Мъск ще помага на парализирани хора да проходят

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции