<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=221139" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ПП-ДБ не прие...

Денков от Брюксел: Трябва да преговаряме, не сме в детската градина (видео)

21 Март 2024
0 123

Трябва да се стабилизира политическата ситуация и да влезем отново в процес на преговори, който да ни изкара до позитивен резултат”. Това заяви Николай Денков пред българските журналисти в Брюксел. Той коментира, че няма проблем с това кой представлява България на Европейския съвет.

Относно обидите, нека напомня, че аз бях персонално обиждан многократно от различни политици – Пеевски, Добрев, Борисов. Не съм искал извинение, защото в политиката няма място за такива игрички. Не сме в детската градина, не сме в режим „ти уважаваш ли ме?”. Трябва да намерим решения. Имаше преговори, екипът от едната страна на масата стана, излезе и ни изненада, когато представи пред президента списък, който ние не сме одобрявали и споразумение, което не сме подписали.”, говори Денков.

Денков от Брюксел: Трябва да преговаряме, не сме в детската градина (видео)

“Красивото лице на мафията”: Световни медии коментират политическия хаос в България

И отново подчерта, че двете страни трябва да се върнат на масата за преговори, да ги довършат и да има България правителство.

“Мандатът е в ГЕРБ-СДС. Те прекъснаха преговорите и те трябва да се обадят и да кажат как да продължим. Най-големият проблем, който имаме днес е, че доверието, което аз лично съм изразявал към Мария Габриел, беше счупено с този акт.” каза още той.

По думите на Денков няма промяна по отношение на Асен Василев, който, според него, е най-добрият финансов министър, който познава. По отношение на военният министър Тагарев, премиерът в оставка заяви:

Никога в тези преговори не сме обсъждали министър Тагарев. Обсъждахме министъра на енергетиката. Много от нещата, които бяха казани вчера от другата страна, не са вярни.

В момента министър-председателят участва в редовното заседание на Европейския съвет, което се състои на 21 и 22 март в Брюксел.

Денков от Брюксел: Трябва да преговаряме, не сме в детската градина (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции