<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=221156" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Върнаха у нас...

Навални сам трябва да заведе дело, че е починал поради липса на медицински грижи

21 Март 2024
0 352

Навални сам трябва да заведе дело, че е починал поради липса на медицински грижи. С това нелепо обяснение съдът в малкия руски град Лабитнанги (близо до наказателната колония, където почина руският опозиционер) е отхвърлил иска на Людмила Навалная.

Семейството, близките и хилядите поддръжници на покойния Алексей Навални обвиняват Путин за смъртта на опозиционера. Майката на Навални пожела да заведе дело за неадекватни медицински грижи в наказателната колония “Полярен вълк”, където синът ѝ издъхна.

Руският съд обаче отхвърля нейния иск, като се мотивира с това, че ищец трябва да е самият Навални. За това съобщава приближеният до опозиционера Иван Жданов в своя Telegram канал.

Навални сам трябва да заведе дело, че е починал поради липса на медицински грижи

“Интересно как?”, задава той риторичен въпрос, визирайки, че е невъзможно Навални да възкръсне от мъртвите, за да заведе дело.

“Алексей подаде множество жалби за непредоставянето на медицинска помощ в колониите. Твърденията бяха отхвърлени. Сега е убит, а делото е отказано на близките му с подигравателна формулировка”, пише още в публикацията Жданов.

Руската пропаганда се активизира ударно след смъртта на Навални (видео)

“Причината за отказа на съда е, че в съдебната зала трябваше да покажат кадрите от камерите от момента на смъртта на Алексей”, коментира съпругата му Юлия Навалная. Нейният коментар навежда на мисълта, че кадрите умишлено се крият.

В официалния смъртен акт на Алексей Навални е записано, че е починал от естествена смърт.

Коментарът на “Господарите”

Подобни действия от страна на руските съдебни институции са меко казано абсурдни. Те са доказателство, че смъртта на Навални е далеч от “естествена”. Надяваме се истината все пак да излезе наяве!

Припомняме, че руският опозиционер почина в затворническа колония на 16 февруари. Поддръжниците му твърдят, че е бил убит, но Кремъл отрича всякаква държавна намеса в смъртта му.

Алексей Навални си отиде от този свят на 47-годишна възраст, но ще продължи да живее в сърцата на хората завинаги. Той ще остане в историята със своя непримирим дух и желание за промяна, дори с цената на живота. Нека неговото дело бъде продължено!

Навални сам трябва да заведе дело, че е починал поради липса на медицински грижи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции