<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=221231" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мийм на деня: ...

В Спешния център в Бяла Слатина отказаха да приемат болно дете (видео)

22 Март 2024
0 279

В Спешния център в Бяла Слатина отказаха да приемат болно дете. Родители се оплакаха, че медиците не са приели сериозно случая на 5-годишното им момиченце.

По техни думи за една вечер са посетили кабинета 3 пъти и едва след словесна разправа детето е било хоспитализирано. От Спешния център обаче отричат това да е вярно.

В неделя вечер (17 март) детето на Гроздана и Георги Игнатови започва да повръща. Родителите нямат друг вариант, освен да заведат детето до Спешния център. Майката изпраща мъжа си, тъй като семейството има и малко бебе, което няма на кого да остави.

Въпреки обещанията на здравния министър, болница за деца с увреждания отново е пред затваряне (видео)

Когато бащата пристига с повръщащото дете, в центъра в Бяла Слатина му казват, че няма педииатър. Георги обясни пред bTV, че медик е дал сироп на детето и ги е изпратил вкъщи с думите да потърсят лекар на следващия ден.

В Спешния център в Бяла Слатина отказаха да приемат болно дете (видео)
Снимка: iStock

Момиченцето обаче продължава да повръща, когато се прибират вкъщи, затова и се връщат в Спешния център.

„Те пак ми казаха, че няма доктор и да ходя да търся такъв сам в Плевен, Кнежа или Враца. Прецених набързо, че най-близо е Кнежа. Потеглихме, а дъщеря ми започна да повръща в колата и пребледня. Стигайки в Кнежа, отново няма доктор“, обясни Георги. 

Бащата се връща вкъщи с детето и с майката отново отиват в Бяла Слатина, където, по думите им, медицинската сестра им е казала да изведат повръщащото дете, „защото замърсява въздуха“.

Фелдшерът, прегледал детето, заяви пред медията, че за малкото момиченце е направено всичко възможно. По думите ѝ детето не е било дехидратирано, а скандал между нея и родителите не е имало. Все пак момиченцето е хоспитализирано и вече е изписано в добро състояние от болницата.

Родителите обаче са категорични, че не са получили адекватно отношение от Спешния център в Бяла Слатина и ще подадат жалба срещу него.

Коментарът на “Господарите”

За съжаление хората от малките населени места се налага да разчитат само на един Спешен център в почивните дни. Недопустимо е, когато в такъв пристигне видимо болно дете, да се откаже хоспитализация. Медиците са длъжни да направят всичко възможно за подобряването на състоянието на пациента, независимо в какъв час или ден идва той. Но това е реалността в България… по-лесно е да не се поеме отговорност и детето да се препрати на друг, вместо медикът да си развали спокойната неделя вечер…

БГ РЕАЛНОСТ: Болница твърди, че върнато за преглед 2-годишно дете никога не е идвало (РЕПОРТАЖ)

В Спешния център в Бяла Слатина отказаха да приемат болно дете

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции