<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=221235" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Партията на К...

Гробищните паркове в София извършват незаконни практики, рекети и търговия (видео)

22 Март 2024
0 197

Гробищните паркове в София извършват незаконни практики, рекети и търговия. Това каза Румен Димитров, който е и.д. директор на ОП „Гробищни паркове“ пред bTV.

“3000 лева и е твой този гроб”: Гробари рекетират опечалени на Софийските централни гробища (видео)

От Столичната община обявиха, че са внесли сигнал в Прокуратурата за търговия с гробни места в София. От подаденото става ясно, че в общинското предприятие са постъпвали стотици заявления за преместване на тленни останки от други градове. Те са били с еднакъв текст, но въпреки това са одобрявани от предишното ръководство. Единствената разлика в документите са били имената на починалите и подателите.

Според Димитров това се случва, защото са се повишили цените на местата за погребване. “Около 5000 лева струва едно място. Скандално е погребването на хора в санитарните пространства между алеите”, уточни той.

Гробищните паркове в София извършват незаконни практики, рекети и търговия (видео)
снимка: bTV

Установен е и системен вандализъм върху паметници, за да бъдат искани пари от близки на покойници за възстановяване, казаха вчера на брифинг ОП „Гробищни паркове“. Липсват 2000 метра от оградата на парка, камери, охранителната фирма не си е вършила работа и е допускала да се извършват нередности. Според предишното ръководство проект за изграждане на инфраструктура е входиран още миналата година.

От СО посочват също, че злоупотребите са възможни, защото всичката документация на Предприятието е на хартия и съхранявана в папки, което позволява различни вратички. Предстои дигитализация на архива.

Коментарът на “Господарите”

Всеки път си казваме, че наглостта има някакви човешки граници. Не, няма. И тя далеч не се проявява само от този гробар и само на Софийските гробища. Повсеместна е. Крайно време е обаче да бъде наказвана строго. Крайно време е за присъди за всички тарикати – само тогава те ще спрат да се множат.

Сигнализирайте ни за всякакви подобни схеми – мълчанието е съучастие!

Гробищните паркове в София извършват незаконни практики, рекети и търговия (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции