<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=221305" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Европейска д...

Одобриха частичното легализиране на канабиса в Германия

22 Март 2024
0 207

Одобриха частичното легализиране на канабиса в Германия. Горната камара на Германия – Бундесратът, разчисти пътя за частично легализиране на канабиса в петък. Новият закон ще позволи на възрастните да носят до 25 грама канабис за собствена консумация и да съхраняват до 50 грама у дома. Планира се новият закон да влезе в сила на 1 април,  пише Deutsche Welle.

Законът е подкрепен от правителството и вече беше приет в Бундестага, но можеше да бъде отхвърлен от Бундесрата, който се състои от делегати от 16-те провинциални правителства на Германия.

Някои представители в камарата спореха за негативните последици от закона, а предложението в петък законът да бъде изпратен на комисия за посредничество заплашваше да забави прилагането му. Това предложение обаче не получи достатъчно гласове. Така пътят за частичното легализиране на канабиса от 1 април бе разчистен.

Одобриха частичното легализиране на канабиса в Германия
Снимка: iStock

Министърът на здравеопазването Карл Лаутербах отново се застъпи за политиката, посочвайки, че предишната политика за лекарствата се е провалила и е довела до черен пазар.

Ето коя европейска държава разреши пушенето на марихуана на публични места

Какво позволява новият закон?

Пълнолетни на възраст над 18 години ще имат право да носят до 25 грама канабис за собствена консумация.

Обществената консумация ще бъде разрешена, стига да не е в полезрението на деца или в близост до спортни съоръжения. Ще бъде забранена и в пешеходните зони между 7 и 20 часа.

Възрастните също ще имат право да съхраняват до 50 грама от лекарството у дома, както и да държат три растения за домашно отглеждане.

На специални клубове за канабис ще бъде разрешено да отглеждат и купуват наркотика на ограничена основа от 1 юли. Клубовете могат да имат до 500 членове.

Канабисът ще остане забранен за непълнолетни.

Одобриха частичното легализиране на канабиса в Германия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции