<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=221308" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Кремъл най-по...

Над 30 души са санкционирани от Европа заради смъртта на Навални

22 Март 2024
0 122

Над 30 души са санкционирани от Европа заради смъртта на Навални. Съветът на ЕС съобщи, че налага санкции на свързаните с преследването и смъртта на руския опозиционер Алексей Навални. Списъкът обхваща 33 длъжностни лица и две организации по силата на санкциите на ЕС за нарушения на човешките права по света, информира БТА.

Алексей Навални беше бавно убит от Кремъл“, заявява по този повод върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел. И добавя: „Знаем, че Русия не е Путин и Путин не е Русия, ще продължим да подкрепяме руското гражданско общество“.

Навални сам трябва да заведе дело, че е починал поради липса на медицински грижи

Над 30 души са санкционирани от Европа заради смъртта на Навални

Под санкции попадат наказателните колонии ИК-3 и ИК-6. Също ръководителят на ИК-3 Вадим Калинин и негови заместници. Санкционирани са още съдиите Андрей Суворов, Кирил Никифоров, Евгения Николаева и Наталия Дудар. Включени са служители от руското министерство на правосъдието и от системата за изтърпяване на наказанията в Русия и

В съобщението се уточнява, че вече 104 лица и 23 организации са под санкциите на ЕС за нарушаване на правата на човека. Всички те са под забрана за пътуване до ЕС. Имуществото им в ЕС е запорирано, а подпомагането им от граждани и организации е забранено.

Над 30 души са санкционирани от Европа заради смъртта на Навални

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции