<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=221340" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Путин е негли...

Задържаха заподозрени за терористичната атака в Москва

23 Март 2024
0 304

Към момента са задържани 11 заподозрени за терористичната атака в Москва, съобщава Reuters. Смята се, че 4-ма от тях са пряко замесени.

Твърди се, че кола е била спряна близо до село Тьопли, намиращо се близо до границата на Беларус и Украйна. В нея е имало шестима души. Задържаните са таджикистанци и се проверяват за съпричастност към терористичната атака.

Руският депутат Александър Хинштейн цитира “предварителна информация”, според която нападателите са били в автомобил Renault, който е бил забелязан от полицията в района на Брянск, на около 340 км югозападно от Москва в петък вечерта, но не са се подчинили на инструкциите да спрат.

Задържаха заподозрени за терористичната атака в Москва

Путин е неглижирал предупрежденията за терористична атака, били “шантаж” от Запада

По време на преследването са открити изстрели и колата се е преобърнала. Един терорист е задържан на място, останалите са избягали в гората. В резултат на издирването е открит и задържан втори заподозрян около 3:50 ч. Издирването за останалите продължава.“, каза депутатът.

Хинштейн казва, че в колата са открити пистолет, пълнител за автомат и паспорти от Таджикистан.

“Ислямска държава” пое отговорност за атаката, най-смъртоносната в Русия след обсадата на училището в Беслан през 2004 г. Към момента най-малко 93 души са загинали и над 140 ранени.

Задържаха заподозрени за терористичната атака в Москва

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции