<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=221351" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Англия похва...

„Тур дьо Франс” отново ще мине през България (видео)

23 Март 2024
0 290

За втора поредна година страстните любители на „Тур дьо Франс” у нас ще могат да се докоснат до емоциите на най-голямата велонадпревара в света. Така нареченият „Етап България” ще се проведе на 28 юли в живописния район на Западните Родопи. Център на събитията отново ще бъде Велинград, съобщава NOVA.

Вековната традиция на Обиколката на Франция е пренесена по нашите ширини за първи път миналото лято. Сред участниците в състезанието, което има изцяло аматьорски характер, се включи и единственият български участник в Джиро д’Италия – Николай Михайлов.

Защо колоездачите в “Тур дьо Франс” бръснат краката си?

„Тур дьо Франс” отново ще мине през България (видео)

Минаха доста години, откакто приключи моята спортна кариера. Затова реших да се включа в първото такова издание у нас. Беше доста добре организирано”, казва той.

Михайлов е мнение, че подобен тип състезания носят добавена стойност за българското колоездене.

Особено тук в България този спорт има нужда да се популяризира. Както видяхме, миналата година се включиха доста аматьори и любители, които просто искаха да усетят тръпката от състезанието.”, поясни той.

Още повече – ние даваме възможност за участие на хора от 18 до 80 години и имаме доста възрастови категории, които награждаваме в нашето състезание. Грижим се за всички, които ще присъстват там. Не само участниците на двете дълги дистанции – на 57 и 102 километра, но и за техните семейства. Преди събитието съответно организираме семейно каране и детско каране.”, коментира организаторът на събитието Даниел Дуков.

Очаква се успехът на първото издание да привлече още повече привърженици на колоезденето.

„Тур дьо Франс” отново ще мине през България (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции