<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=221521" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Васил Левски...

Ето какво се крие под Паметника на Съветската армия в София (видео)

25 Март 2024
0 1282

Ето какво се крие под Паметника на Съветската армия в София – голямо помещение. В различни периоди, назад във времето, хора са намирали начин да проникнат там. Това разказа кметът на район „Средец” в София Трайчо Трайков в ефира на NOVA.

Искам да видя дали това помещение може да получи някаква функция. Но това предстои да бъде уточнено в контекста на цялата ситуация”, посочи той.

Залата не е била използвана за публична или официална функция никога.

Към помещението неслучайно няма изграден достъп. Влиза се през нещо като шахта. Вътре има колони, които трябва да поддържат постамента. За тях също знаехме, че не са в добро състояние и огледът потвърди това”, допълни районният кмет.

Ето какво се крие под Паметника на Съветската армия в София (видео)
Снимка: iStock

Трайков подчерта, че мястото на Паметника е знаково и е важно за какво ще се използва след демонтажа.

Има различни идеи как да се подходи. Една от тях е да се проведе международен конкурс за предложения”, съобщи той.

Фигурите от Паметника на Съветската армия се “съхраняват” захвърлени под дъжда (видео)

Относно вдигането на кметските заплати районният кмет поясни, че подкрепя това, без да дискутира конкретните прагове и увеличения.

Общинските администрации са едни от най-ниско платените в държавното управление”, каза Трайков и допълни, че заплатата на столичния кмет не е актуализирана от поне 10 години. „Мисля, че сега едвам достига 3000 лв.”, уточни той.

Ето какво се крие под Паметника на Съветската армия в София (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции