<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=221565" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Батков: Помог...

Венецуела по примера на Путин: Без опозиционен кандидат за президент

26 Март 2024
0 67

Подобно на президентските избори в Русия, Венецуела също остана без опозиционен кандидат за президент, съобщава Reuters.

Опозицията във Венецуела не е получила навременен достъп до онлайн системата за регистриране, с която 80-годишната Корина Йорис можеше да стане кандидат за президентските избори през юни, пишат местни медии.

Венецуела по примера на Путин: Без опозиционен кандидат за президент
Корина Йорис. Стоп кадър: youtube / Voz de America

Венецуела обвини Перу, че е отвлякла футболистите ѝ след мач за Световното

Миналата седмица Йорис беше посоченa като опозиционен кандидат от Мария Корина Мачадо. Тя спечели надпреварата миналата година със съкрушителна победа срещу действащия президент Николас Мадуро, но ѝ беше забранено да заема публична длъжност.

Николас Мадуро обаче успя да се кандидатира за трети мандат с петиция с хиляди подписи преди края на срока. Преизбирането на Мадуро през 2018 г. така и не бе признато от международната общност и усили санкционния натиск върху страната.

Президентските избори са насрочени за 28 юни. Очакваме с нетърпение след тях диктаторът Мадуро да се похвали с рекордно висок вот за себе си също като Путин в Русия.

Венецуела по примера на Путин: Без опозиционен кандидат за президент

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции