<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=221603" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Парламентът ...

ГЕРБ-СДС отговориха на предложението на ПП-ДБ, с което обрекоха на провал и втория мандат

26 Март 2024
0 367

ГЕРБ-СДС отговориха на предложението на ПП-ДБ, с което обрекоха на провал и втория мандат. С писмо до медиите и до “Продължаваме промяната – Демократична България” Бойко Борисов окончателно отхвърли най-новото предложение на коалицията. То се изразяваше в това вторият мандат да бъде национален и с него да бъде съставено правителство на базата на подписано споразумение, запазен състав на Министерския съвет и премиер, излъчен от ГЕРБ.

Парламентът гласува мандата на Габриел, ПП-ДБ с ново предложение към ГЕРБ-СДС

Писмото от ГЕРБ е с дължина седем страници. В него се декларира намерението на партията да не участва в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Целта е да може българските граждани чрез избори да решат кой и как трябва да управлява България.

В текста хронологично се припомнят събития и изказвания от последния месец и половина. Написано е също така, че партията намира за неуместно след всичко случило се до момента да се предлага реализация на втори мандат с участието на ГЕРБ и с предложения за министър- председател в лицето на Мария Габриел или Росен Желязков. Отбелязват и че Росен Желязков е бил отхвърлен за министър от коалицията, която обаче нямала против той да е министър-председател.

Кирил Петков: ГЕРБ явно не са готови за реформи в съдебната система, службите и регулаторите (видео)

“След като съзнателно взривиха крехкото равновесие, потъпкаха доверието, което се опитахме да изградим с тях, и се опитаха да ни поставят в условия на тежък международен натиск, ПП-ДБ не може да очаква от нас, че ще помагаме в тази безочлива злоупотреба на справедливите обществени очаквания за сигурен, стабилен и достоен живот в България. Затова заявяваме, че ние няма да участваме в опити за съставяне на правителство с втория и третия мандат. Нека българските граждани чрез избори решат кой и как трябва да управлява България”. Това е сентенцията на писмото на ГЕРБ.

“Ние сме доказали, че работим в интерес на България”, посочиха от партията на своята Facebook страница.

ГЕРБ-СДС отговориха на предложението на ПП-ДБ, с което обрекоха на провал и втория мандат

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции