<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=221609" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След връщане...

Делото “Цалапица”: Съдът отказа бърза процедура за близнаците (видео)

26 Март 2024
0 150

Делото “Цалапица”: Съдът отказа бърза процедура за близнаците. Това решение от днешното заседание провокира аплодисменти за съдията от присъстващите в залата близки и приятели на убития Митко от селото.

Делото да протече по общия ред с разпит на свидетели, настоя прокурорът Димитьр Костов. Той отправи искане за събиране на нови доказателства, а именно разпита на Рангел.

Адв. Светлана Званчева, която защитава близнаците посочи, че искането на обвинението за Бизюрев не е основателно. Изказа същата позиция и за гледането на делото по общия ред.

“Мерките им за неотклонение трябва да бъдат променени в по-леки. Не са обвинени в тежко престпление, неосъждани са, имат постоянен адрес. Ще помоля да дадете ход на съкратено съдебно следствие”, каза адв. Званчева.

След връщането на Бизюрев у нас: Близките на Митко от Цалапица отново протестират (видео)

Делото &#8220;Цалапица&#8221;: Съдът отказа бърза процедура за близнаците (видео)
Снимка: Боян Ботев/БТА (ПБ)

Новият съдия Спасимир Здравчев, който пое делото, отказа на братята процесът да протече по съкратеното съдебно следствие, в което те да признаят вина и да получат присъди още днес по лекото обвинение за лично укривателство. Магистратът посочи, че не може да не се съобрази с желанието им, ако признанията се подкрепят от доказателствата.

“Според настоящия състав събраните данни не подкрепят в достатьчна степен самопризнанията. За да не бъде обоснована присъдата на предположения, е необходимо делото да тръгне по общия ред”, категоричен беше Здравчев.

“Именно, за да се разкрие обективната истина, следва делото да се гледа по общия ред”, допълни той. Съдия Здравчев остави в сила и мярката “задържане под стража”, като тя може да се обжалва пред Окрьжния съд.

Взето беше решение да се даде рестарт на делото. То ще стартира на 16 май, като Рангел Бизюрев ще бъде свидетел.

Днес в коридора на съдебната палата в Пловдив близнаците Валентин и Борислав Динкови бяха посрещнати с мощни викове “убийци” от близките за загиналия Митко.

Припомняме, че Димитър Малинов беше убит на 20 юли 2023 г. Според прокуратурата близнаците са помогнали на сочения за убиец Рангел Бизюрев да зарови трупа на загиналия и да се укрие. В показанията си Бизюрев е посочил, че в нощта на побоя той е бил само с Борислав, който обаче не е посягал на загиналия.

Ние подкрепяме близките на Митко и настояваме за справедлив и независим процес! Убийците на това младо момче трябва да получат най-строги наказания за действията си! Това няма да върне Митко, но ще даде мир на душите на неговото семейство, както и надежда, че все пак престъпленията не остават безнаказани!

Видео: YouTube / Марица

Делото “Цалапица”: Съдът отказа бърза процедура за близнаците

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции