<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=221617" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЕК отпуска но...

Онлайн платформите ще преминат през специална подготовка за евроизборите

26 Март 2024
0 62

Онлайн платформите ще преминат през специална подготовка за евроизборите, предаде БТА. Изборите за Европейски парламент ще се проведат между 6 и 9 юни в 27-те страни от ЕС.

В края на април Европейската комисия ще тества големите социални мрежи за готовността им за предстоящите избори. Днес тя даде насоки за подготовка, за да се осигурят тяхната прозрачност.

Насоките съветват онлайн гигантите да обособят екипи, които да следят и отстраняват незаконно съдържание.

Онлайн платформите ще преминат през специална подготовка за евроизборите

Ето какво е необходимо, за да гласуваме на евроизборите

От платформите се изисква да дават предимство на официалната информация, да прилагат инициативи за медийна грамотност и да настроят своите системи за препоръчване така, че да намалят плащането за съдържание, което застрашава честността на изборите. Политическата реклама и съдържанието, създадено с изкуствен интелект, следва да са обозначени.

ЕК предвижда проверка на готовността за действия до края на април. Комисията отбелязва, че дружествата, които не прилагат тези препоръки, трябва да докажат, че са взели сходни мерки. В противен случай може да бъдат подведени под отговорност по европейското законодателство за цифровите услуги.

Онлайн платформите ще преминат през подготовка за евроизборите

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции