<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=221745" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пореден фалс...

Делото “Дебора” отново пропадна – Защитата на обвиняемия не се яви в съда

27 Март 2024
0 489

Делото “Дебора” отново пропадна – Защитата на обвиняемия не се яви в съда. Днес трябваше да се даде ход на делото срещу Георги Георгиев за жестокото посегателство над Дебора Михайлова.

Това обаче така и не се случи, тъй като автокатите на обвиняемия в последния момент са депозирали мобли за отлагане на заседанието по различни причини. Единият бил ангажиран, а другият – болен. Така Георгиев се оказа сам в съдебната зала.

Делото &#8220;Дебора&#8221; отново пропадна &#8211; Защитата на обвиняемия не се яви в съда
Снимка: Валентина Биларева / Марица

Защитата на Дебора се съгласи, че няма как да бъде даден ход на процеса. “Ще ви моля да назначите служебен адвокат от пловдивската колегия, за да не изпадаме следващия път в подобна ситуация”, коментира един от защитниците на момичето.

Така делото отново се отлага. Този път за 17 април.

На 26-годишния Георги Георгиев са повдигнати три обвинения – за закана за убийство, принуда и двустепенна средна телесна повреда. 

Делото “Дебора” отново се върна в Районния съд в Пловдив

Делото трябваше да се гледа от Районния съд в Стара Загора, но след като всички магистрати си направиха отвод, беше преместено в Пловдив с решение на ВКС. Последваха опити то отново да се върне в Стара Загора, откъдето обжалваха. В крайна сметка делото се върна в Пловдивския съд. Първоначално беше насрочено за 14 февруари, но тогава съдията върна обвинителния акт на прокуратурата за преработване.

Коментарът на “Господарите”

Показателно е, че защитата на Георгиев не се явява в съда. Това е поредното протакане на дело, което е ясно като бял ден. Бавeнето на правосъдието по този знаков случай е поредното доказателство за неефективната ни съдебна система. Абсурдно е при наличието на доказателства, обвиняемият все още да не е получил присъда!

Случилото се в Стара Загора провокира огромна обществена реакция. Хиляди излязоха на протести в защита на Дебора. Продължаваме да я защитаваме и сега като искаме най-строгото наказание за нейния насилник!

#НеНаНасилието

Делото “Дебора” отново пропадна – Защитата на обвиняемия не се яви в съда

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции