<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=221842" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Космонавтка ...

Руснак е осъден на 6 години затвор заради коментари против нахлуването в Украйна

28 Март 2024
0 46

Руснак е осъден на 6 години затвор заради коментари против нахлуването в Украйна, съобщи The Moskow Times. .

35-годишният Николай Фарафонов е признат за виновен за “публични призиви за извършване на терористични актове”. Според становището на военен съд в руската република Коми той ще излежи присъдата си в лагер при “обикновен режим”.

Прокуратурата заключва, че той е публикувал “видеоклипове и съобщения” с призиви за изгаряне на центровете за набиране на войници. От началото на войната в Русия са докладвани няколко десетки палежи или опити за нападения срещу такива помещения.

Руснак получи присъда от 10 дни затвор – написал в снега “Нет войне”

Руснак е осъден на 6 години затвор заради коментари против нахлуването в Украйна
Снимка: iStock

Осъден и издирван писател от режима на Путин: Русия върви към ада (видео)

Според неправителствената организация “Мемориал”, която смята Фарафонов за политически затворник, той е имал канал в комуникационното приложение Тelegram, в който открито е критикувал нахлуването в Украйна. В пубикациите си е говорил за убийства на руски войници в Украйна, за политическите репресии, за “патриотично” образование в руските училища, както и за актуални събития и проблеми в Коми.

Фарафонов е бил глобен през октомври 2022 г. за “дискредитиране” на въоръжените сили заради критичен коментар, публикуван онлайн.

От началото на войната хиляди биват глобени и осъждани за това, че са против нахлуването на руските сили в Украйна.

Руснак е осъден на 6 години затвор заради коментари против нахлуването в Украйна

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции